„Не приемам обвиненията за купуване на гласове. Нещо повече –

...
„Не приемам обвиненията за купуване на гласове. Нещо повече –
Коментари Харесай

Сачева: Рашков показа политическите си пристрастия

„ Не одобрявам обвиняванията за пазаруване на гласове. Нещо повече – Рашков сподели, че има сигнали. Те в огромната си част са анонимни и сами по себе си не съставляват доказателство. Подобни изказвания от страна на Рашков са най-малкото непрофесионални и за следващ път демонстрират неговите политически пристрастия”, съобщи някогашният обществен министър и някогашен народен представител от ГЕРБ Деница Сачева в ефира на „ Събуди се” по Нова тв.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че има над 100 сигнала за пазаруване на гласове, като половината от тях били за партията на Борисов. Според Сачева и нейните сътрудници Той ще играе основна роля и ще работи в употребява за съответни политически субекти.

„ Самият факт, че той постоянно си разрешава да посочва политически партии, също е симптом на не добър професионализъм от негова страна. Трябва да има първо доказателства. Сигналите могат да бъдат всевъзможни, само че откакто досъдебните производства преминат и има обвинявания от прокуратурата и има присъди, тогава можем да приказваме за сходни явления”, счита Сачева.

Тя прикани Министерство на вътрешните работи да предадат сигналите на прокуратурата, която да си свърши работата. Според нея е процедура партиите да се борят една против друга с сходен вид прийом – подаването на анонимни сигнали. Тя е на мнение, че сходни изявления са внушения, които имат за цел да основат предпоставки за нечестна предизборна акция.

„ Ние получихме стотици сигнали за репресии от страна на Министерство на вътрешните работи. Наши симпатизанти са разследвани и проверявани. Наш симпатизант от Добрич, Фейсбук деятел, беше привикан и разпитан. Имаше интерес към неговите изявления. Ако това е методът да се твърди, че се работи с следения избор, ние назоваваме това репресия”, съобщи още Сачева.

Тя разяснява и изявлението на Янис Варуфакис, че България не би трябвало да влиза в Еврозоната. Според Сачева най-голямото достижение на ГЕРБ е точно влизането в чакалнята на Еврозоната. За партията няма такива опасности, които Варуфакис посочи.

„ ГЕРБ поддържа проф. Анастас Герджиков, тъй като той е повдигнат от един доста сериозен предприемчив комитет. Той може да възвърне диалогичността. Победата му ще бъде на първо място победа на комитета, само че ГЕРБ ще направи всичко, с цел да завоюва президентските избори “, съобщи тя и добави, че: „ Ако загуби, това ще бъде загуба за България. Трябва да се води разговор и да се построяват мостове, а не да има ненавист “, сподели Сачева. Тя добави, че по-голямата част от листите на ГЕРБ за идните парламентарни избори ще бъдат регистрирани в понеделник, а една дребна част – във вторник.

На въпрос с кои партии ГЕРБ не би се коалирал, тя уточни, че партията има политическо решение да не прави коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. В същото време ГЕРБ остават отворени за диалози по съответни политики. „ Ще търсим антикризисно съдружно държавно управление “, безапелационна е Деница Сачева, която ще води листата на ГЕРБ в Добрич.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР