Не планираме чистка в общинската администрация, всеки, който работи професионално,

...
Не планираме чистка в общинската администрация, всеки, който работи професионално,
Коментари Харесай

Новият кмет на Варна Благомир Коцев : Не планираме чистка в общината, ще направим финансова ревизия

Не планираме чистка в общинската администрация, всеки, който работи професионално, ще му бъде гласувано доверие.

Това сподели през днешния ден на конференция новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев. Той посочи, че ще има пренареждане на структурата на общината, като се обмисля да бъдат назначени заместник-кметове по морските въпроси и за европейските стратегии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Философията на ръководството ни ще бъде да загърбим партийните ползи и да подадем ръка на всички, които желаят да работят за Варна, добави Коцев. Той добави, че екипът му ще търси и поддръжката на Общинския съвет, като изрази вяра, че ще бъде формирано болшинство, макар съществуването на 12 разнообразни обединения. Коцев посочи, че „ – “ ще направи свое предложение за ръководител на съвета. 

За позицията на съперника си от ГЕРБ Иван Портних, че оставя общината в положително финансово здраве, новоизбраният кмет уточни, че мощно се надява това да е истина. Той добави, че ще бъде направена финансова проверка, с цел да се види къде са отивали парите на варненци през последните 10 години.

Коцев сподели още, че измежду първите задания на екипа му ще бъде среща с Общинска полиция, с цел да се вземе решение по какъв начин да се увеличи сигурността в града. По думите му концепцията е да бъде построен Център за градска сигурност, където да има екипи, извършващи мониторинг върху записите от видеонаблюдението във Варна.

Новоизбраният кмет добави, че възнамерява среща със строителните компании, с цел да бъде прегледано осъществяването на договорите им за ремонтите в града. По думите му същото е годно и за сметопочистването и сметоизвозването. Коцев добави, че неговата цел е да се увеличи и успеваемостта на градския превоз, само че не бе безапелационен дали би трябвало да се смени управлението на общинската компания. Той заяви още, че до няколко седмици екипът му ще показа цялостна идея за бъдещето на Морската градина, в това число за придвижването на коли в нея. По думите му неговата концепция е последователно придвижването на коли в парка да бъде спряно напълно, като бъдат построени буферни паркинги за колите.

Новоизбраният кмет заяви още, че към този момент има образуван екип, който работи по плана за бюджет на Варна за 2024 година. Той показа и концепцията си за обезпечаване на повече независимост за районните кметове, която да има даде късмет да вземат и независими решения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР