Не, не е по избор. За всички нас зеленият сертификат

...
Не, не е по избор. За всички нас зеленият сертификат
Коментари Харесай

Зелен сертификат по избор |

Не, не е по желание. За всички нас зеленият документ е наложителен. По избор е единствено за депутатите.

Те отново си уредиха да са по-така.

Днес в Народно събрание комисия, която да проучва противоепидемичните ограничения в страната, не се сътвори, а зеленият документ за влизане в Народното събрание въобще в пленарна зала. Пак го отложиха - този път още на равнище точка в дневния ред, и в този момент очевидно ще се чака Омикрон да победи Делта, а вълната, провокирана от него, да утихне допустимо най-бързо. Дотогава евентуално планът за решение на доктор Александър Симидчиев от Демократична България ще се преработва и ще минава през комисии, както осведоми ръководителят на Народното събрание Никола Минчев от Продължаваме промяната. 

Всъщност дали депутатите желаят или не желаят да се защищават в персонален проект от ковид, по какъв начин избират да го прекарват си е тяхна работа. 

Проблемът, който съперниците на предлагането в Народното събрание да се влиза с тест или зелен документ от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия е, че стопират смяната, в името на която влязоха във властта дружно с Политическа партия и Демократична България. Защото " за едни може, за други - не ", е принцип, корозивен обществетото ни задоволително дълго.  

Със сигурност, с цел да отпадне към този момент разискването на зеления документ в Народно събрание, има аргументи - да не се набиват на очи разликите сред ръководещите съдружни сътрудници, да не гласоподават Политическа партия и Демократична България дружно с ГЕРБ, да не свика " Възраждане " митинги пред Народното събрание, което никоя власт не обича, да не се окаже, че някои депутати лъжат, че са имунизирани... Накратко - политически ползи стопират зеления документ. Още по-общо казано - конюктурни. 

Обаче ресторантьорите също си имат техни си - ресторантьорски ползи, лекарите - докторски, учителите - училищен и по този начин до безспир. 

Няма по какъв начин да провеждаш политиката " ваксинирай се , защищити себе си, мисли и за уязвимите заболели и възрастни ", в случай че посланието, което отправяш е " за мен това не се отнася ". 100% отговорът на управлявания е " и за мен не се отнася ". И дотук с смяната. 

Всъщност огромният проблем на ръководещите в името на смяната е, че положителните им планове се давят в зле прикрити ползи и сбъркани послания.

Само още един образец - безплатният паркинг за депутати до храм " Св. Александър Невски ". Незаконен е, само че " за нас това не се отнася ". И по този начин всеки, паркирал погрешно в София, може да каже - за какво пък аз да заплащам за паркиране или санкция, в случай че съм спрял не там, където би трябвало. 

Оттук до дребната корупция, връзкарството, тарикатлъка, лицемерието и така нататък стъпката е миша, а смяната бяга с великански крачки. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР