Не напразно казват, че различните поколения трябва да живеят отделно

...
Не напразно казват, че различните поколения трябва да живеят отделно
Коментари Харесай

Различия между поколенията

Не на вятъра споделят, че другите генерации би трябвало да живеят настрана едно от друго! Майка ми пристигна да ме посети за една седмица, само че остана един месец. На 30 години съм и от дълго време пребивавам сама. Колкото и да я обичам, към този момент е някак мъчно да й се покорявам що се отнася до битови въпроси. Искам да пребивавам по моите правила, майка ми желае всичко да е “правилно ”.

Например през вчерашния ден се скарахме за нож. Обикновен нож, оставен на кухненската маса.

Съпругът ми пие чай късно. Аз дремя към този момент седми сън, а той е в кухнята с обичания си сандвич и чаша чай. Най-често не помни да прибере една чаена лъжичка, захарница и прословутия нож. Мама е ядосана. И аз съм вбесена от нейната фикс идея да крие ножове през нощта и даже да ми споделя за това рано заран, когато е време да се насладя на чая си. Сутринта ми бе унищожена.

Друг образец: Мама е подготвена на всичко да резервира покривалото чисто. От ранно детство трябваше да си оправям леглото всяка заран. Не можех да сядам на него, не можех да си оставям нещата, когато се предрешвам, не трябваше да разрешавам на котката да се качва върху покривалото и като цяло по-добре беше даже да не вдишвам върху покривалото, с цел да не го изцапам.

Мама беше доста сюрпризирана, когато просто стопирах да си оправям леглото! Е, не ми беше удобно като дете да си седнал съм в стаята на корав стол при съществуване на меко легло!

След като пораснах и проведох живота си, разбрах, че главната задача на покривалото е да защищава спалното долни дрехи! Сега да седна на леглото, с цел да си смъква дънките, с които съм била на открито не е огромна неволя. Прането на покривалото не е безусловно никакъв проблем! Пера го един път месечно, от време на време по-често.

Мама се хваща за главата, виждайки по какъв начин аз, брачният партньор ми или децата можем умерено да се настаним на леглото, без да изпитваме скрупули на съвестта, че ще нацапаме покривалото.

И този табиет постоянно да изключва всичко?! Електрическа кана, тостер, тв приемник, пералня, микровълнова фурна, удължители, зарядни…. Всичко се изважда постоянно от контактите. Дори да ги вадя през цялата година, няма да спестя електрическа енергия.

Но да включваш уредите в контактите всякога е много досадно. Всичко беше проведено по подобен метод, че е задоволително да натиснеш едно копче. Изходи – тъкмо толкоз, колкото са нужни за мое улеснение! Сега, с цел да загрея една купа чорба, би трябвало да диря контакта зад хладилника.

Мълча за правилата на готвене. След последната борба за печката се опитваме да не се показваме дружно в кухнята. Или аз сготвям, или майка ми.

Вижте още: След развода оставих децата на татко им

След свада постоянно отивам първа да се помирим. Но въпреки всичко се пробвам да обясня умерено, че живеем по този начин, както сме привикнали, че по този начин ни е комфортно, че това са нашите привички и няма да ги нарушавам (и затова да се карам със брачна половинка ми и децата), фамилният ни живот към този момент е от дълго време открит. Но съгласно мама го вършим неверно, а тя желае най-хубавото за нас.

Живях в къщата на родителите си 17 години, съблюдавах разпоредбите на майка ми. Да, даже се грижех за чистотата на покривалото и изваждах всички щепсели от контактите. Вече имам личен дом и пребивавам по своите правила. Домът ми е чист, шкафовете са подредени и постоянно има нещо за ястие.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР