Не намирам за някаква драма това, че коалиционното споразумение не

...
Не намирам за някаква драма това, че коалиционното споразумение не
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Някои хора се уплашиха, че корупцията спира

Не намирам за някаква драма това, че съдружното съглашение не беше подписано от водачите на партиите дружно, а поотделно. Това съобщи в утринния блок на NOVA националният представител от Георги Свиленски.

Той отхвърли изказванията в общественото пространство, че номинираният за аграрни министър от квотата на социалистите Иван Иванов е бил шеф на компания на СИК.

Някои хора се уплашиха. Министерството на земеделието е най-големият бенефициент по европейски средства. Ето там търсете повода за какво някои хора се уплашиха. През 1995 година Иванов е бил на 18 години. Да, продавал е застрахователни полици, само че това не те прави шеф на каквато и да е застрахователна компания. Истината е, че той като министър ще настъпи много ползи. Има боязън измежду някои, че корупцията стопира, че идва ред и сигурност, разяснява тематиката Свиленски.

Относно министерствата на труда и обществената политика, стопанската система и земеделието Свиленски уточни, че са ги получили като част от договарянията, защото постоянно е наблягала на обществената политика. Що се касае за Министерството на туризма, той допусна, че просто по този начин се случило те да го вземат.

По отношение на самата партия Свиленски увери, че по време на Националния съвет, наред с утвърждението на съдружното съглашение, е бил разискван и неприятният избирателен резултат на левицата.

Втората точка беше разискване на резултатите, доста обстоен и прецизен разбор от изборите от Вигенин. Сега ще има време партията да се стегне и активизира. Проблемите са организационни, уточни депутатът от.

На въпрос за бъдещето на Корнелия Нинова като водач на партията Георги Свиленски подсети, че на 22-ри януари има Конгрес на партията и тогава ще бъде стартирана процедурата по директен избор на ръководител.

Нека да изчакаме и да забележим кои ще са претендентите за ръководител. Но аз мисля, че Нинова има поддръжката на партията, уточни той.

По тематиката със зеления документ в Народното събрание Свиленски означи, че документът "трябва да важи еднообразно за всички български жители ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР