Не можеш да направиш омлет, ако не разбиеш яйцето –

...
Не можеш да направиш омлет, ако не разбиеш яйцето –
Коментари Харесай

Как да сварите яйце с жълтъка отвън (ВИДЕО)

Не можеш да направиш омлет, в случай че не разбиеш яйцето – тази поговорка се приписва на героичния френски монархист Франсоа Шарет. Нютон, Кориолис и „ Популярная механика “ могат да поспорят с него.

Имало едно време един публицист, който си имал кокошчица. Снесла кокошчицата едно яйчице. А на журналиста му се желало то да е златно. И решил да го оцвети от вътрешната страна, без да разрушава черупката, благодарение на центробежната мощ.

Физичните основи на този опит са пределно елементарни. Жълтъкът е по-плътен и тежък от белтъка – в това може да се убеди всеки, който най-малко един път си е варил яйца. Ако с задоволителна скорост се върти яйцето към неговата ос, под действието на центробежната мощ жълтъкът стартира да се придвижва към черупката, като последователно прониква в белтъка.

В резултат те се смесват и стават неотличими един от различен, а когато сварите и обелите яйцето, ще получите незабравим омлет във формата на яйце.

Именно подобен резултат е постигнал този воин и повярвайте – за тази цел му били нужни стоманени нерви и доста, доста самообладание!

Теоретично в този опит има и „ върховен пилотаж “: в случай че се върти нещастният артикул задоволително бързо и задоволително дълго, в последна сметка целият жълтък ще се концентрира край черупката, като измести белтъка в центъра на яйцето.

С други думи, жълтъкът и белтъкът ще разменят местата си. Такива висоти във въртенето надали ще можете да постигнете, само че в случай че съумеете, чакаме фотоси и видео.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР