Не можем да говорим за някакво решение на Корнелия Нинова

...
Не можем да говорим за някакво решение на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Свиленски към Станишев: Като избирахме Делян Пеевски за шеф на ДАНС, кой удари еднолично печата?

Не можем да приказваме за някакво решение на Корнелия Нинова или предходния Национален съвет. Направиха го делегатите на конгреса и те имат свободата да го сторят. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Свиленски отвърна задочно на Сергей Станишев, който, по негови думи, чак когато видял, че не е в Националния съвет, споделил, че този съвет е " гумен щемпел " т.е. че Българска социалистическа партия става лидерска партия.

В по-широк подтекст е разумно Станишев да е в съвета, като ръководител на Партията на европейските социалисти (ПЕС), само че може би делегатите виждат разминаване в това, което прави и в упованията им какво би трябвало да прави, съобщи Свиленски пред Нова телевизия. И изясни, че предшественикът на Нинова – Михаил Миков, самичък изискал де факто да излезе от Националния съвет.

" Като избирахме Делян Пеевски за началник на ДАНС, кой удари еднолично печата ", попита Свиленски, задавайки задочно въпроса към Станишев и уточнявайки, че го задава към него. Свиленски изясни, че тогава Националният съвет на Българска социалистическа партия не е бил призован да разиска въпроса.
" Българска социалистическа партия не е еднолична партия ", акцентира Свиленски. Според него, единствено невлезли в съвета приказват по какъв начин социалистите ставали еднолична партия. Ще има разнообразни отзиви в съвета, освен такива, подкрепящи Нинова, увери той.
Що се отнася до напускането на президентството от страна на Калоян Методиев, Свиленски разяснява, че никой не реди листи. Той сподели, че не знае каква е повода Методиев и Румен Радев да се разделят.

За край Свиленски съобщи, че Българска социалистическа партия нямало да ръководи в мафията - като отговор на въпрос социалистите с кого биха влезнали в управническа коалиция вероятно. " Не сме на конгреса ", отвърна го водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Въпрос на политики, на визия е - по стратегическия ни документ " Визия за България ". Който е склонен с правилата там, може да управляваме с него, е тезата на Свиленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР