Не може мъжете да ни тровят цял живот дните ни

...
Не може мъжете да ни тровят цял живот дните ни
Коментари Харесай

Откриха защо жените живеят по-дълго от мъжете

Не може мъжете да ни тровят цялостен живот дните ни и да живеят по-дълго от нас, нали? Но за какво ние, представителките на нежния пол живеем по-дълго от мъжете? Те били основани от друг материал и по тази причина дамите живеят по-дълго от тях, настояват японски учени.

В целия свят междинната дълготрайност на живота на дамите е с 5 години по-висока от тази на мъжете.

Японските мозъци допускат, че гените, предадени от бащите, може да съкратяват живота на децата им. Ако мъжкият генетичен материал не взе участие в основаването на живот, дамите теоретично могли да живеят 30% по-дълго, написа в. " Дейли мейл ".

Професор Томохиро Коно от Селскостопанския университет в Токио и доктор Манабу Кавахара от Университета на Сага са разкрили, че мишки, основани от две биологични майки, само че без татко, живеят към 30% по-дълго от други, основани посредством обикновено разбъркване на гени от татко и майка.

 Откриха за какво дамите живеят по-дълго от мъжете

Сигурно се чудите по какъв начин може да се сътвори живот от две майки без татко? През 2004 година проф. Коно създаде техника за генно манипулиране на яйцеклетки от мишки, тъй че да извършват функционалността на сперма.

Но да се върнем отново на опита на двамата генетици. Те открили, че мишките с две майки живели приблизително 186 дни по-дълго от естествените.

Според професор Коно резултатите от опита могат да дадат отговор на въпросите за какво дамите живеят по-дълго от мъжете: дали дълголетието у бозайниците се управлява от състава на генома на единствено единия или и на двамата родители? И за какво дамите имат преимущество пред мъжете във връзка с продължителността на живота?

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР