Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса,

...
Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса,
Коментари Харесай

Премиерът за НЗОК: Не може само да се краде

Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса, и то за 200 млн., без преди този момент да си минал през министъра си, държавното управление си, без да видиш с какви пари разполага бюджетът, безапелационен е Бойко Борисов

„ Не може да осигуряваме опция да се краде повече” – по този начин министър председателят Бойко Борисов разяснява абсурда с желаната оставка на шефа на Здравната каса проф. Камен Плочев.

По-рано денем стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е изискал оставката на шефа на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев. Причината е писмото на професора до Народното събрание, в което се показва, че НЗОК дължи на непознати здравни фондове над 271 млн. лева

„ Не може да вкарваш актуализация на бюджета на Здравната каса, и то за 200 млн., без преди този момент да си минал през министъра си, държавното управление си, без да видиш с какви пари разполага бюджетът”, безапелационен е Борисов.

Той добави, че кабинетът е обезпечил милиарди левове за опазването на здравето. „ Все някак си в един миг Здравната каса излиза и има дупка”, добави министър председателят.

На въпрос дали поддържа настояването на Ананиев за оставка на Плочев, Борисов отвърна: Всеки министър би трябвало да си довежда екип и да може да работи с тези хора. Той сподели, че Плочев е доведен от предходния министър на поста проф. Николай Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР