Не мога да отрека изключителната хитрост на Борисов. Инстинктът му

...
Не мога да отрека изключителната хитрост на Борисов. Инстинктът му
Коментари Харесай

Ченалова: Борисов няма никакво намерение да управлява до редовните избори

Не мога да отрека изключителната ловкост на Борисов. Инстинктът му за оцеляване е развъртян до съвършенство. Той е като тези гущери, които късат опашката си без да им мигне окото с допълнението, че го прави очевидно трагично в позицията на жертва. А в реалност всичко е планувано, отиграно и доста подло. Това написа Румяна Ченалова в профила си във фейсбук.

Днес Борисов ни хвърли дъвката с Велико народно събрание и новата Конституция. И ние я задъвкахме - съвсем с горделивост какъв брой сме умни. Аз също.

В реалност Борисов цели да завоюва време с цел да осъществя пъкления си проект.

Какво ни споделиха Т.Дончев и Сачева- за оставка през септември, за влизане от рецесия в рецесия, за протеста на гладните през есента.Те знаят, че Борисов не желае и не може да ръководи в идващата рецесия.Пари няма - и Кристалина Георгиева, и китайците, и други отхвърлиха желаните от държавното управление милиарди заеми. Брутният вътрешен продукт е незабележим, доходи в бюджета няма, усилват се бюджетните разноски.

Това е повода ГЕРБ да осуетят съвещанието на Народно събрание за актуализация на бюджета. Това е повода Борисов да се скрие. България е във финансов колапс. Скоро няма да има пари за пенсии, опазване на здравето, заплати. Скоро действително мъчително ще усетим какъв брой надълбоко сме пропаднали. Хитрецът е наясно, че в тази обстановка всеки, който ръководи е жертван. И няма да си го аргументи.

И до момента в който светът разисква ограничения за справяне с икономическите катаклизми, Борисов ще прави нова Конституция, вживявайки се в ролята на омерзен от олигарси и политици патриот. Поредната му игричка. Той няма никакво желание да ръководи до постоянните избори. Сега цели да ни приспи за малко, като през това време обезпечи безметежното си битие след подаването на оставката на държавното управление - преди рецесията да връхлети.. Дотогава ще опоска всички " мазнинки " и ще остави на Радев и възможен длъжностен кабинет една оглозгана страна, пробита хазна и доста евентуална опция за рухване на валутния ръб.

Така, когато стартират гладните протести / по Сачева/, цялото неодобрение ще се насочи не към него и ГЕРБ. А от някъде Борисов и сподвижниците му ще надигат глас какво ТЕ са създали за България, привличайки неосъзнатите, неуверените, безкритичните. Така той ще завоюва време и позитиви до датата на изборите, а по-късно, с европейските пари / след март- април 2021г./ още веднъж ще постави ореола на избавител и царската корона- директно или индиректно.

Така постъпват страхливците. Борисов знае, че няма да се получи концепцията за Велико народно събрание, а и не желае.

Той / както винаги/ избавя кожата си и точи зъби с цел да остане във властта - по какъвто и да е метод. Властта е неговият живот тъй като го прави недостижим.

Борисов и кликата му са най- огромното наказване за българския народ. И най-голямото тестване.

Бившият арбитър от Софийския градски съд Румяна Ченалова пусна коментар във Facebook по отношение на дейностите на министър-председателя Бойко Борисов. Ченалова е била уволнена, като още през 2015г. Христо Иванов като някогашен правосъден министър поисква нейното премахване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР