Не чухме аргументи за поредното отлагане с още три месеца

...
Не чухме аргументи за поредното отлагане с още три месеца
Коментари Харесай

Търговците се чудят защо Комисията по земеделие обсъжда закона за горивата

Не чухме причини за следващото отсрочване с още три месеца на наредбата по секторния Закон за горивата. Законът трябваше да влезе в действие в края на октомври. Това е второто отсрочване на измененията, откакто срокът за влизане в действие на наредбата един път беше продължен с 6 месеца. Сега законът би трябвало да влезе в действие на 28 януари. Това съобщи по време на конференция ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

„ Отлагат влизането в действие в последната минута. Не чакаме крайният резултат да е по-различен. Регистрацията на търговците беше стартирала. Това следващо отсрочване ги обезкуражи. В края на краищата Народното събрание взема решение, само че не чухме причини в зала и забележете – в Комисията по земеделие, която разисква секторен закон за горивата ", изясни Терзиев и добави, че че в бранша има 25-30 години безпорядък.

Експертът уточни, че на територията на България има 1800-2000 законни обекта. Той цитира данни на Министерството на финансите, които показвали, че към 30% е делът на сивия бранш. "В същото време са признати десетки правила и закони. “В общ проект секторът е мощно контролиран, само че в регулация са единствено тези, които желаят да се записват, следват непринудено разпоредбите и демонстрират задоволително равнище на самоконтрол, добави той и счита, че е "скъсана връзката със законността ".

Терзиев счита, че надзорът в бранша се усилва, само че това е единствено за "белия бранш " и добави, че се покачва финансовата тежест за законните играчи. В същото време спазването на разпоредбите остава в областта на самоконтрола.Асоциацията обаче не счита да провежда митинги, каквито планове имат дребни търговци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР