Не бива да се разчита на колективен имунитет при варианта

...
Не бива да се разчита на колективен имунитет при варианта
Коментари Харесай

Експерт: Делта вариантът на коронавируса се предава дори чрез ваксинирани

" Не бива да се разчита на групов имунитет при разновидността на ковид , защото той към момента се популяризира бързо и заразява изцяло имунизирани хора ", сподели ръководителят на отдела за разработка на ваксини в Оксфорд, осведоми БГНЕС.

Професор сър Андрю Полард заяви още, че при други вируси - като морбили, да вземем за пример, 95% имунизирани могат изцяло да лимитират вируса, то при ковид това не е допустимо и той ще продължи да се предава даже и посредством имунизирани хора .
 Педро Санчес: Испания е на път да реализира стаден имунитет Педро Санчес: Испания е на път да реализира стаден имунитет
До средата на август се чака да бъдат имунизирани 33 милиона поданици на Испания, с което страната ще може да реализира стаден имунитет,...

Експертът предизвести, че това значи, че „ всеки, който към момента не е имунизиран, в даден миг ще срещне вируса “ . Според професора имунизацията може да забави разпространяването на ковид, само че защото разновидността " Делта " е мощно инфектиран, имунизациите няма да го спрат.

Учените чакат, които ще се предават при имунизираните хора, по тази причина се предлага да се внимава с имунизирането по време на пандемия.

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР