Назначени са над 350 проверки в търговски обекти, като целта

...
Назначени са над 350 проверки в търговски обекти, като целта
Коментари Харесай

Над 350 проверки за цената на олиото, КЗП ще глобява за спекула търговците

Назначени са над 350 инспекции в търговски обекти, като задачата е да бъде открито дали търговците продават олиото на авансово оповестените за потребителите цени, оповестиха от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), представени от Българска телеграфна агенция.

Към инспекцията се отнасят стоките, включени в друг вид акции, промоции, понижения, тиражирани посредством рекламни брошури, интернет и телевизионни реклами.

Когато търговците на дребно поемат ангажимент към своите клиенти да им продават стока на избрана цена, в случай че това не бъде спазено, КЗП ще глоби тези търговци за нелоялна комерсиална процедура, споделят от комисията. Количествата на доставките също ще бъдат проверявани и ще бъда налагани санкции на търговците, които целят да привлекат клиенти, без да имат задоволителни количества на оповестените цени.

По време на инспекциите са открити редица случаи, в които липсват количества олио в комерсиалната мрежа. Според мненията на търговците, главният проблем е неналичието на регулярни доставки към тях, които са били авансово декларирани. Доставчици са самите преработватели, както и дистрибутори, според от типа на комерсиалния обект

Установено е несъмнено, че няма дефицити на артикули. Затова дано хората да запазят потребителско самообладание, да пазарят рационално и да не бързат да се презапасяват. Когато се презапасяваме с някакви артикули на промоция, това не всеки път значи, че пазарим рационално, заявят от КЗП. Това идва след напрежението и всеобщите опашки за олио, които се извиха пред магазините в страната. Само преди дни промоция от 2,99 лева за бутилка олио докара до големи опашки в доста магазини в страната. На места се стигна и до пердах. В Бургас 77-годишен мъж умря, до момента в който чака да пристигна неговият ред.

Данните на Държавната комисия по стоковите тържища и борси демонстрират, че слънчогледовото олио в пластмасова бутилка от един литър се търгува на цена 4,66 лв. за брой на едро сега, допълват от bTV.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР