Наясно ли сте с перспективата територията, акваторията и въздушното пространство

...
Наясно ли сте с перспективата територията, акваторията и въздушното пространство
Коментари Харесай

Генерали и офицери с остро писмо до Борисов

" Наясно ли сте с вероятността територията, акваторията и въздушното пространство на Р България да бъдат употребявани от съюзнически сили, географски ситуирани на хиляди километри на нашите граници, без право на мнение и глас от българска страна?

С подготовката на инфраструктурата на българска територия за лични потребности, не подготвяте ли същата за непрекъснато потребление от контингенти, които Съединени американски щати изтеглят от Германия и доближават на изток, и по този метод се усилва напрежението в Черноморския район? Не се ли замисляте и няма ли кой да Ви подсети, че при възможен въоръжен спор, България се трансформира във фронтова страна, с всички опасности за живота и здравето на българските жители, с материални вреди, които са неизбежни като се имат поради актуалните средства за поразяване и заличаване? ", питат генерали и офицери от " Обединени за независимост и правдивост в Отчеството "

Припомняме, че в учредяването му участваха някогашният министър председател Ренета Инджова, юрист Румяна Ченалова, някогашния зам.-външен министър Радион Попов, генералите Валентин Цанков, Цанко Доленски, Димитър Шивиков и други.

Вижте цяла позиция на военните специалисти от ОССО:

" До господин Бойко Борисов – министър-председател на Република България

ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
Р БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО
От Обединени за независимост и правдивост в Отечеството (ОССО)
Господин министър-председател,

В началото на м. декември 2020 година формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова изрази безпокойството на съветската страна от увеличената военна активност на НАТО в Черно море. Според Руската федерация тези дейности на Алианса подкопават районната сигурност и непоклатимост. Като образци бяха посочени увеличеният брой на бойни кораби от Военноморски сили на страни-членки на НАТО влизащи в Черно море, употребявайки пристанища на съдружници и сътрудници в Черно море, увеличеният брой на полети на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати наоколо до границите с Русия. Мария Захарова уточни, че инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на територията на двете страни се разполагат настъпателни оръжия, създават се сюжети, които се проиграват по време на учения, с обмисляне нанасянето на удари по територията на Русия.

Изявлението на Захарова беше предшествано от формален апел на съветската страна към Съединени американски щати да се откажат от провокации и нарушение на съветските граници, като бе отправено предизвестие, че Русия си резервира правото да дава отговор на сходни дейности.

Последва Ваш отговор, че: " Tвърденията, че България взе участие в сюжет за нахлуване по страни към Черно море, не са правилни. Единственото друго, което вършим спрямо предходни години, е да модернизираме военната си техника и летища за новите самолети F-16 Block 70. Увеличаваме и качествата на военноморските сили, тъй като флотът ни не е в положително положение. Сигурността в Черноморския район е извънредно значима, а нашите дейности са в сходство с международноправните правила. И още веднъж наблягам - не са ориентирани против Русия или някоя друга страна ".

Отговорът на българското Министерство на външните работи по поставения от съветската страна въпрос беше: " Всички ограничения в границите на НАТО целят усилване на отбранителния и възпиращия капацитет на източния фланг на НАТО, в отбрана на популацията и територията на страните-членки. Мерките са отбранителни, пропорционални и в сходство с интернационалните правила. Сигурността на Черноморския район е от предпочитано значение за националната ни сигурност. Загриженост от дейностите на Русия и възходящата милитаризация в района бе споделена от съдружниците на последната среща на министрите на външните работи на НАТО на 1 и 2 декември ".
Няма да ставаме юристи на Русия, само че поражда въпросът има ли съображение съветската страна за безпокойствие?

Въпросите, касаещи сигурността на Р България, не се лимитират единствено до увеличение на личните военни качества, а са обвързани с опциите на основни съдружници като Съединени американски щати, Обединеното кралство и други Факт е, през последните няколко години на военното наличието на кораби на тези страни в Черно море нараства. Ангажира се наша и румънска инфраструктура. Увеличеното наличие на кораби на нечерноморски страни от НАТО в акваторията на Черно море води до ответни ограничения на Военноморски сили на Русия, покачва риска от произшествия и като цяло снижава равнището на сигурност в района.

Господин министър-председател,

Голяма част от членовете на ОССО са генерали и офицери от Българската войска, от службите за сигурност, чиято работа е минала на високи равнища във военната подчиненост и ръководството на страната, с придобит голям опит в разбора на положението на военнополитическата конюнктура, актуалните опасности и закани, и въздействието им върху националната сигурност на Р България. Нашата експертиза сочи, че България може да бъде превърната в пленник на непознати ползи, били те и на наши съдружници. Добре е да напомним, че България пострада грубо от егоистичните дейности на наши съдружници по време на Междусъюзническата война, Първата и Втората международни войни, които следваха националния си интерес в ущърб на българския.

Считаме, че Вие дължите ясни, откровени и безапелационни отговори по тематиката на българските жители, както следва:

1. Наясно ли сте с вероятността територията, акваторията и въздушното пространство на Р България да бъдат употребявани от съюзнически сили, географски ситуирани на хиляди километри на нашите граници, без право на мнение и глас от българска страна?

2. С подготовката на инфраструктурата на българска територия за лични потребности, не подготвяте ли същата за непрекъснато потребление от контингенти, които Съединени американски щати изтеглят от Германия и доближават на изток, и по този метод се усилва напрежението в Черноморския район?

3. Не се ли замисляте и няма ли кой да Ви подсети, че при възможен въоръжен спор, България се трансформира във фронтова страна, с всички опасности за живота и здравето на българските жители, с материални вреди, които са неизбежни като се имат поради актуалните средства за поразяване и заличаване?

4. Не дължите ли отговор на въпросите, свързани със сюжетите, разработвани и разигравани със съдружниците от НАТО по време на учения на наша територия, възнамерява ли се нанасяне на удари по територията на Русия, чиито ответни удари биха засегнали българска инфраструктура, стратегически обекти и връзки и биха провокирали ужасяващи жертви и вреди?

5. Използването на така наречен взаимни уреди не е ли въведения към непрекъснато дислоциране и базиране на войски и авиация на други страни-членки на НАТО на българска територия, нещо, което не беше позволено дори по време на останалия към този момент в предишното Варшавски контракт?

6. Не считате ли, че отговорите, които дадохте на съветската страна, провокират единствено подигравка и съмнение у тези българи, които са наясно по кое време, по какъв начин и с какви средства се приготвя широкомащабна война, кои са забележимите признаци за такава подготовка, и за какво сте подготвен да прехвърлите отговорността за Вашите дейности и заблуди на идващите държавни управления?

ОССО е организация, която слага националните ползи преди всичко и държим да не се повтарят неточности от предишното, които са коствали прекомерно скъпо на българския народ и войска.
Очакваме ясни отговори на нашите въпроси. Те касаят бъдещето на нацията. Никой няма право да трансформира личния си народ в пленник на непознати ползи, още по-малко министър-председателят на Р България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР