Най-зле оценените ястия в света бяха разкрити от TasteAtlas, а

...
Най-зле оценените ястия в света бяха разкрити от TasteAtlas, а
Коментари Харесай

Кои са храните, които предизвикват най-силно отвращение

Най-зле оценените ястия в света бяха разкрити от TasteAtlas, а някои от тях са в действителност сложни за преглъщане! Отвращението е субективно при другите хора. Причината за това е, че някои може да са доста чувствителни към мощна миризма, до момента в който при други просто текстурата провокира омерзение. А от време на време нещата просто имат неприятен усет! Най-силните реакции обаче нормално са композиция от доста типове омерзение в едно ядене.

От изсушена плът на акула до пържени паяци, прочетете, с цел да откриете най-лошо оценените храни в света.

Нашите предшественици са имали някои необикновени усети. А и цялото животинско царство е било тяхно за взимане на проби. От най-декадентските деликатеси на средновековните кралски особи до спестяващите пари нововъведения от Англия през Втората международна война, следва същинско нахлуване над сетивата.

Вижте някои от отвратителните храни, които ядат хората по света:



Hongeo-hoe


Произхождайки от южнокорейската провинция Чола, hongeo или hongeo-hoe се състои от риба склон, която ферментира в урината си. Известно е, че тази хрущялна риба отстрани урината през кожата си, като по този метод разрешава естествена ферментация, което оказва помощ да се резервира. Тъй като има мощна миризма, заведенията за хранене, профилирани в hongeo, постоянно оферират на клиентите си опцията да държат якетата си в затворени торби и да ги напръскат с дезодорант при излизане.

Paling in `t groen

Този фламандски специалитет се състои от нарязана змиорка в зелен сос от бяло вино, магданоз, спанак, мента, естрагон, култивиран чай, копър и лимонен сок. Сервира се парещ, с малко свеж самун или пържени картофки в профил.

Tripes à la mode de Caen

Шкембе в жанр Кан е известна френска яхния, която съществува от Средновековието. Включва шкембе, микс от френски билки, подправки, волски крайници, ябълково бренди, сайдер и зеленчуци. Обикновено се комбинира с варени картофи.

Желирани змиорки

Датиращи от 18-ти век, желираните змиорки са обичайната улична храна на Кокни. Змиорките се нарязват, варят се към половин час в билките, след което се охлаждат, когато рибата създава личен желатин. Обикновено се съпровождат от бял пипер и оцет.

Maranho е обичайно португалско ядене, произхождащо от Sertã в региона на Beira Baixa. Прави се с композиция от козе месо, чуричо, сушена шунка, ориз и мента, които се зашиват в кози корем. Често се подготвя по време на празничния коледен интервал.

Балут

Популярна улична храна във Филипините, Камбоджа и Виетнам, балут е патешко яйце, което е оплодено, инкубирано и по-късно твърдо сварено. Традиционно свареният ембрион се употребява напряко с черупката.

Hormiga culona

Тези мравки с дебело дъно са необикновен деликатес от Сантандер, Колумбия. Източник на протеини, дъното им се накисва в подсолена вода, след което се пасира и пържи. Крилцата се отстраняват на ръка. Afang чорба

Традиционна чорба от югоизточна Нигерия, това ядене се подготвя с композиция от листа афанг, водни листа, сушена риба, говеждо месо, лук, алено палмово масло, смлени раци и кубчета подправки. Популярно се сервира на празнични събития като сватби.

A-ping - пържени паяци

Град Скуон в Камбоджа е толкоз инфектиран с паяци, че локалните се приспособяват и стартират да ги употребяват през 70-те години. A-ping, или пържени паяци, нормално се вършат с тарантули, които се панират и пържат, след което се сервират с малко пресни билки върху легло от ориз или юфка.

Източник: StarsInsider
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР