Портокаловият сок е част от сутрините на много хора, които

...
Портокаловият сок е част от сутрините на много хора, които
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием само портокалов сок за 40 дни?

Портокаловият сок е част от сутрините на доста хора, които свързват потреблението му с изгоди за здравето, в това число набирането на значимия за имунната система витамин C. И до момента в който една чаша дневно може да ни обезпечи нужната доза потребни субстанции, пиенето на повече от рационалното количество надалеч не значи наложително и повече изгоди за организма ни.

Австралийката Ан Озбърн обаче взема решение да пие единствено портокалов сок в продължение на 40 поредни дни.

С почитателите си в Instagram тя споделя повече за опита си с фруктианството, което съставлява хранителен режим, състоящ се единствено от плодове. Колкото до потреблението на портокалов сок за толкоз нескончаем интервал от време, тя издава, че в никакъв случай не се е чувствала по-здрава.

" Усетих прочувствени, физически и духовни изгоди ", споделя австралийката, представена от lifestyle.bg, и прецизира, че 40-дневното недояждане, през което е пила единствено портокалов сок, е направила по време на Великденския пост.

По думите на Ан Озбърн в този момент тя се усеща в ужасно физическо здраве и има доста сила. От отговорите ѝ на мненията под поста в Instagram излиза наяве, че количеството портокалов сок, което е консумирала всеки ден, е приблизително към 1-1.5 литра, само че от време на време се е случвало да изпива и до пет литра.

Въпреки че огромна част от последователите ѝ я поздравяват за 40-дневното предизвикателство, а и здравните специалисти се съгласяват, че портокаловият сок действително е потребен, при потреблението му би трябвало да имаме едно мислено.

Специалистите предизвестяват, че е добре да го пием в умерени количества, в противоположен случай рискуваме да си навредим вместо да си помогнем. Витамин С в количества от 2000 mg или повече може да докара до стомашно-чревни проблеми или камъни в бъбреците. А с цели пет литра портокалов сок, колкото е пила в някои дни, австралийката много е надвишавала дозата. Това количество се равнява на 2620.6 mg витамин С.

Здравните специалисти прецизират също, че от пиенето на сок със наличие на захар на процедура няма доста изгоди и е по-добре да ядем плодовете свежи.

" Соковете нормално са лишени от потребните фибри, които оказват помощ за закъснение на усвояването на захарите и намаляването на гликемичния показател. Затова портокаловият сок, даже когато не е подсладен, може да аргументи скокове на кръвната захар ", добавя диетологът Аби Шарп пред USA Today.

Друга щета от несъразмерната консумация на портокалов сок е обвързвана с високата киселинност на цитрусовите плодове, която може да повреди зъбния гланц и да аргументи киселинен рефлукс.

Не на последно място по значимост, опитът на австралийката на процедура е рисков и даже животозастрашаващ. Хранителни режими, които включват потреблението единствено на плодови сокове, водят до апетит и в някои случаи гибел.

Рускинята Жана Самсонова, която бе известна със суровоядството си, умря от апетит на 39 години. Тя е споделяла, че се храни само с плодове, кълнове от слънчогледови семки, плодови смутита и сокове, пише New York Post.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР