Най-високопоставените демократи и републиканци в Конгреса на САЩ постигнаха споразумение

...
Най-високопоставените демократи и републиканци в Конгреса на САЩ постигнаха споразумение
Коментари Харесай

Апокалипсис сега: Какво ще се случи, ако правителството на САЩ затвори?

Най-високопоставените демократи и републиканци в Конгреса на Съединени американски щати реализираха съглашение за финансиране на държавното управление през актуалната финансова година, само че в случай че не съумеят да го одобряват до 19 януари, част от федералните организации ще би трябвало да спрат работа.

Reuters прави обзор на последващите дейности, които Вашингтон би трябвало да предприеме, в случай че не се стигне до сключване на съглашение.

Кога ще затвори държавното управление на Съединени американски щати?

Конгресът краткотрайно удължи финансирането на държавното управление от началото на финансовата година на 1 октомври, с цел да завоюва повече време за договаряния, само че тези средства скоро ще свършат. Финансирането за някои федерални организации, в това число Министерството на превоза, би трябвало да изтече на 19 януари, до момента в който за други, като Министерството на защитата, крайният период е 2 февруари. Ако до тогава Конгресът не утвърди ново законодателство за разноските, доста държавни служби ще спрат работа, а на стотици хиляди федерални чиновници ще бъде подредено да не вървят на работа.

Други чиновници, които дават услуги, считани за " основни ", като погашение на компенсации и отбрана на границите, ще би трябвало да продължат да работят без възнаграждение.

19 януари – превоз, жилища, сигурност на храните

На 19 януари изтича финансирането на организациите, които управляват селското стопанство, превоза, жилищното настаняване и услугите за ветераните, наред с други области.

Персоналът по сигурността на летищата и работещите в контрола на въздушния трафик ще би трябвало да работят. Но образованието на 1000 нови експерти в областта на въздушния трафик ще бъде спряно, което ще докара до дефицит на личен състав в системата. Администрацията за транспортна сигурност няма да може да наема нови чиновници.

Инспекциите за сигурност на храните към централната администрация по храните и медикаментите се чака да се забавят, само че тестванията на нови медикаменти и медицински произведения ще продължат.

Комисията за търговия със стокови фючърси ще приключи множеството надзорни действия на пазарите на деривати, а месечните дотации за публични жилища и помощи за хора с ниски приходи ще бъдат изложени на риск.

Инспекциите по месото и яйцата ще продължат да действат, само че някои лабораторни услуги ще бъдат нарушени, което ще затрудни битката с заболяванията по животните. Застраховането на земеделските култури няма да бъде наранено, само че някои стратегии за кредитиране се чака да бъдат замразени.

Програмите за научни проучвания, запазване на околната среда и развиване на селските региони ще бъдат закрити.

Помощите и медицинските грижи, предоставяни от Министерството по въпросите на ветераните, ще продължат да са дейни, а Инженерният корпус на армията ще продължи да поддържа водните пътища на страната. Националната администрация за нуклеарна сигурност към Министерството на енергетиката няма да спре обезпечаването на нуклеарните оръжия на Съединени американски щати.

Но финансирането на планове за военно строителство, като да вземем за пример жилища и други уреди, ще бъде спряно, както и заплащанията към изпълнителите на държавни планове.

2 февруари – военни, национални паркове, просвета

Военнослужещите ще останат на постовете си, само че на към половината от 800 000 цивилни чиновници на Пентагона ще бъде подредено да не работят. Агентите на федералните правоприлагащи организации като ФБР ще останат на работа. Повечето сътрудници на Гранична полиция и имиграционните служби ще продължат да работят, само че локалните управляващи няма да получават нови помощи за подслоняване на мигранти.

Националните паркове ще бъдат затворени, макар че ще бъде невероятно да се спрат посетителите в доста от тях.

Федералните съдилища ще могат да работят известно време, само че в последна сметка ще би трябвало да понижат активността си. Върховният съд ще остане отворен. Наказателните преследвания, в това число двете федерални каузи против някогашния президент Доналд Тръмп, ще продължат, само че множеството цивилен правосъдни каузи ще бъдат отсрочени.

Посолствата и консулствата на Съединени американски щати ще останат отворени, само че някои стратегии за задгранична помощ може да останат без финансиране.

Законодателите в Конгреса ще продължат да получават заплати, само че техните чиновници не. Голяма част от личния състав на Белия дом ще бъде освободен от работа, само че президентът Джо Байдън ще продължи да получава заплата.

Научните проучвания ще бъдат нарушени, защото организации като Националния институт по опазване на здравето ще освободят множеството си чиновници, само че прогнозите за времето и регулирането на рибарството ще продължат, както и инспекциите на патенти и търговски марки.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) ще продължат да следят епидемиите от заболявания, макар че други действия в региона на публичното здраве могат да пострадат.

Повечето инспекции на обекти за рискови боклуци, питейна вода и химически уреди ще бъдат прекъснати. Инспекциите за сигурност на работното място също ще бъдат лимитирани.

Едновременно с това Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) ще прекрати множеството си действия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР