Най-висока степен на тревога - предупреждение за лошо време с

...
Най-висока степен на тревога - предупреждение за лошо време с
Коментари Харесай

Бурите в Италия продължават, обявиха червен код на Сицилия и Сардиния

Най-висока степен на паника - предизвестие за неприятно време с код " алено ", е оповестена на италианските острови Сицилия и Сардиния, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Телевизия " РАИ-нюз " заяви през днешния ден, че през вчерашния ден на остров Сардиния е убита от гръмотевица немска туристка. Междувременно в болница е умрял юноша, потърпевш от неприятното време в северния град Тренто. С това броят на починалите от разгула на естествените стихии из цялата страна наближава 20, показва организацията.

Спасители в разнообразни райони на Италия унищожават последствията от пороите, провокирали наводнения, свлачища и рухване на дървета. Поради разкаляни и развалени пътища редица села и градчета в Северна Италия и по Лигурийското крайбрежие остават отрязани от света. Нарушен е и трафикът по някои районни жп линии.

Според оценки вредите доближават стотици милиони евро. В северната самостоятелна област Трентино-Алто Адидже ветровете са повалили цели горски масиви в Доломитовите Алпи. По молба на губернаторите на най-силно потърпевшите области - Лигурия, Венето и Фриули-Венеция Джулия, държавното управление обмисля да замрази събирането на налози и вноски по заеми от популацията в засегнатите територии. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР