Най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентация. Това коментира днес

...
Най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентация. Това коментира днес
Коментари Харесай

Цветанов: Най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентация

Най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентировка.

Това разяснява през днешния ден по време на конференция ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила.

Днес в София бяха признати процедурните правила за парламентарен надзор върху работата на Европол, а брифингът се организира дружно с Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, Клод Мораес, Джулиан Кинг и Роб Уейнрайт.

„ Ако Европол не реализира нужния резултат, значи, че в Европа ще има бели полета “, уточни Цветанов.

По думите му организацията би трябвало да стане прелъстителен център за всички страни от Съюза. Той прозря и стратегическо партньорство.

„ Убеден съм, че с това, което следва да направи Европол в идващите години, ще можем да подсигуряваме сигурността на Европейски Съюз “, счита още политикът.

Цветанов благодари за огромната ангажираност през шестте месеца.

Председателят на ГП на ГЕРБ изясни, че към 800 са жителите на Западните Балкани, сражавали се за Ислямска страна. От друга страна 5000 са тези от Европейски Съюз, които са поддръжници на организацията.

„ Те към този момент стават една по-голяма опасност за сигурността на Европейски Съюз “, счита Цветан Цветанов.

По време на конференцията Клод Мораес изрази вяра една от най-успешните организации на Европейски Съюз да може да продължи своята сполучлива работа с добра основа за надзор.

„ Европол прави доста в битката с престъпността. Тази заран постигнахме огромен триумф и желаеме да продължим да надграждаме над него “, изясни Мораес.

Еврокомисар Джулиан Кинг също изрази своята поддръжка.

„ Това е един доста значим орган, който има голямата отговорност да се оправя с тероризма и киберсигурността. Европол става все по-силен “, уточни еврокомисарят.

Междувременно еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел дефинира днешното съвещание като исторически миг.

„ Ясно демонстрираме, че желаеме да подкрепим потенциала на Европол и битката с провокации като тероризма и хакерските атаки. Те не познават граници “, уточни тя.

Според нея от значително значение е съдействието сред Европейски Съюз, само че и при страните отвън Европейски Съюз.

Роб Уейнрайт благодари на Цветан Цветанов за общителните думи.

„ За мен е същинска привилегия на управлявам Европол през тези години и за мен беше наслаждение да показва целите на Европол “, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР