Най-важното е максимално силната външнополитическа активизация и максимално силното говорене

...
Най-важното е максимално силната външнополитическа активизация и максимално силното говорене
Коментари Харесай

Керемедчиев: Натискът на САЩ върху България за РСМ ще се засилва

Най-важното е оптимално мощната външнополитическа активизация и оптимално мощното говорене и обяснение на нашата позиция, каквото липсваше през последните години. Това съобщи пред БНР за връзките сред България и районен съд Македония Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система.

„ Ние се държахме като ядосани девойки, които споделяха – ние сме членове на Европейски Съюз и не даваме пояснения на претенденти за такива. Това наше поведение ни навреди доста повече, тъй като другите западноевропейски сътрудници не схващат нашата позиция, “ посочи Керемедчиев.

Запитан има ли президентът Румен Радев по-различна визия от водачите на Политическа партия за връзките ни с Република Северна Македония, в предаването „ Преди всички “ Милен Керемедчиев разяснява:

„ Настроенията в България по-скоро съответстват с позицията на президента Радев, само че би трябвало да отбележим, че в действителност идната година натискът върху България, изключително от Съединените щати, ще бъде извънредно мощен. Има следващото изявление в американския Конгрес в тази посока. “

По проблема с Крим и изявлението на президента Румен Радев по време на дебатите с проф. Анастас Герджиков преди балотажа Керемедчиев означи, че това е предизборно изявление за избран електорат. Според него реакцията на Украйна е била нервна, тъй като управляващите там се усещат предадени от Съединени американски щати и Европа.

По тематиката за изборите и гласуването на българските изселници в Турция Керемедчиев акцентира, че напрежението не е казус.

„ По никакъв метод не би трябвало да подценяваме това, което се случи, само че то не е за първи път. Знаете, че дойдат ли избори, турската страна се задейства и стартира доста сериозна пропаганда, смесена с първи проблясъци на интервенция във вътрешните работи на страната ни. Не за първи път пораждат такива политически напрежения сред Турция и България по време на избори. Тази политика на Турция не е ориентирана само и единствено към България. Турция води много нападателна политика, когато става въпрос за отбрана на нейните ползи и на малцинствата, които са мюсюлмански, в разнообразни точки на Европа, “ изясни Керемедчиев.

За Движение за права и свободи главните избори бяха парламентарните. Издигането на Мустафа Карадайъ като претендент за президент беше напълно за повдигане на вота за парламент, уточни Милен Керемедчиев. По думите му стройната организация на фона на ниската изборна интензивност ги е „ изстреляла “ на третото място със съществени политически дивиденти за идващия парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР