Най-важният фактор за дигиталните номади при избор на дестинация, е

...
Най-важният фактор за дигиталните номади при избор на дестинация, е
Коментари Харесай

Коя е любимата държава на дигиталните номади

Най-важният фактор за цифровите номади при избор на дестинация, е цената.

Това демонстрира ново изследване на за новите трендове на живот като цифров бродяга.

Почти половината от интервюираните слагат фактора финанси преди всичко.

Проучването преглежда измененията в цифровото номадство през 2023 година, като хвърля светлина върху мотивацията, разочарованията и обичаните дестинации на цифровите номади по света.

За задачите на изследването, 32 въпроса са изпратени до над 25 000 цифрови номади, като 1200 души отговорят на редица тематики - от годишния приход, налозите и трудовия статус до визите, желанията за настаняване и обществените дела.

От интервюираните максимален дял са от Съединени американски щати (37%), следвани от Англия (12%) и Германия (5%). Малко над половината са на възраст 30-39 години, а близо 23% са на възраст сред 18 и 29 години. Половете са относително уравновесени – 55% са мъже, а 44% дами, добавя Euronews.

Португалия е номер 1 за цифрови номади

Португалия е най-популярната дестинация за цифрови номади.

Челната петица се добавя от Тайланд, Испания и Аржентина и Мексико. Любопитна детайлност е, че в Топ 10 участва северната ни съседка Румъния, която е на девето място.



Проучването открива, че малко повече от една трета от цифровите номади работят на свободна процедура, малко под една трета са наети на цялостен работен ден, а към 13% са бизнесмени или притежатели на бизнес.

IT, технологии, медии, реклама, PR и маркетинг са най-често срещаните браншове, следвани от предприемачество и изкуство, просвета и развлечения.

Колко би трябвало да печелите месечно, с цел да сте цифров бродяга?

Малко над 25% от интервюираните споделят, че би трябвало да печелят сред 3000 и 3900 евро на месец, с цел да водят живот на цифрови номади.

Малко над 20% избират диапазона 2000 - 2900 евро, а 18% настояват, че би трябвало да печелят 4000 - 4900 евро.

По-голямата част (66%) от интервюираните споделят, че заплащат налози в родната си страна. Само 19,4% заплащат налози в друга страна.

Кое е най-трудното в това да си цифров бродяга?

Дигиталните номади дефинират намирането на жилище като най-неприятната част от метода на живот.

Най-често те търсят благоприятни условия за настаняване в Airbnb, booking.com и групи във Фейсбук. Частните жилища и хотелските стаи са най-честият избор, следвани от частните стаи и хостелите.

Една четвърт от интервюираните харчат 501-700 евро на месец за наем, а малко под 20% - 301-500 евро.

Намирането на другари и обществените контакти са на второ място като най-трудната част от това да си цифров бродяга.

На трето място са сложени данъчните въпроси.

Какви са преимуществата на визите за цифрови номади?

Групата, взела участие в изследването, е разграничена относително отмерено по тематиката за визите.

Малко над 46% споделят, че ги употребяват, до момента в който 44% не. Над 60% считат, че те са потребни, до момента в който 15% считат, че би трябвало да се работи по тях, а 7% не считат, че са потребни.

Запитани съответно за визите за цифрови номади в Испания и Португалия, към 60% от интервюираните дават отговор, че те са потребни.

" Дигиталното номадство не е просто наклонност, то е бъдещето на бизнеса, пътуванията и живота. Искахме да се задълбочим в този метод на живот, защото мъчно намирахме настоящи данни.

Някои от констатациите в отчета бяха изненадващи, изключително по отношение на броя на цифровите номади, които са заети на цялостно работно време. По-рано това беше особено за хора на свободна процедура, бизнесмените и самостоятелните от местоположението служащи.

Сега наподобява, че всеки може да се занимава с това, което безспорно ще има позитивно влияние върху продуктивността, здравето и цялостното задоволство измежду работната мощ. ", изяснява Радим Резек, съосновател и основен изпълнителен шеф на Flatio по отношение на изследването.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР