Най-устойчивата авиокомпания в Европа ще базира нов Airbus 321ceo на

...
Най-устойчивата авиокомпания в Европа ще базира нов Airbus 321ceo на
Коментари Харесай

Wizz Air разширява бизнеса в България, добавя нов самолет и маршрути

Най-устойчивата самолетна компания в Европа ще базира нов Airbus 321ceo на Летище София и ще сътвори над 50 нови работни места
Wizz Air разгласи разширението въз основата си на летище София с прибавянето на седми аероплан към локалната си флотилия, стартирането на два нови маршрута и повишението на честотата на 12 от най-атрактивните си настоящи полети.

От 13 декември 2022 година най-бързо разрастващата се самолетна компания в Европа и водещият авиопревозвач в България ще започва два нови маршрута: до немския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм. Билетите към този момент са в продажба и могат да бъдат резервирани на или посредством на атрактивни цени от 97.99 лева.*



На взаимна конференция с Летище София и с присъединяване на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, Wizz Air разгласи още, че ще увеличи на периодичност на полетите си до 12 софийски маршрута. Пътниците ще имат по-голям избор за пътешестване от българската столица до Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт – Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен-Запад).

Първият полет на Wizz Air от София излетява през септември 2005 година От тогава до момента компанията се съумя да се утвърди като пазарен водач в България и е превозила към този момент над 16,4 милиона пасажери от и до страната ни, от които 1,4 милиона единствено за 2022 година.

Допълването на софийската флотилия на Wizz Air с новия Airbus A321сeo съставлява спомагателна инвестиция от над 100 милиона щатски $ от страна на WIZZ в България. Това ще способства за растеж на локалната стопанска система и за основаването на 50 директни работни места в самолетната компания и 200 индиректни**. С идването на новия аероплан в София флотилията на Wizz Air в България ще доближи 11 самолета, от които 7 са позиционирани в София, 3 във Варна и 1 в Бургас. Новините затвърждават дълготрайния ангажимент на Wizz Air към българския пазар и към основаването на повече нови и забавни благоприятни условия за пътешестване на пасажерите.

Новите направления на Wizz Air от София са превъзходен избор за незабравими прекарвания и културен туризъм през уикенда. Независимо дали желанията на пасажерите клонят към красивия пристанищен град Хамбург с многото водни пътища и канали, или към очарователните музеи, исторически живописните здания и прелестната крайбрежна конюнктура в Стокхолм, и двата маршрута имат с какво да очароват пътешествениците.

За да разкрие новините, Wizz Air провежда взаимна конференция с Летище София.

„ Щастливи сме да отпразнуваме разширението на софийската ни база със 7-и аероплан Airbus A321ceo, както и стартирането на нови два маршрута и повишението на периодичност на 12 наши полети. Днешните вести са следващото доказателство за нашия дълготраен ангажимент към българския пазар. Убедени сме, че тези новости ще имат позитивен резултат върху икономическото и общественото развиване на България, защото с дейностите си ние поддържаме растежа на туристическата промишленост и наемането на нови фрагменти “, сподели по време на събитието Роланд Тишнер, управител интервенции за Wizz Air Унгария.

„ Бихме желали да благодарим на нашия дълготраен сътрудник Летище София за страхотното съдействие досега и чакаме още доста страхотни планове дружно. Каним всички нетърпеливи пътешественици да посетят новите дестинации на борда на една от най-младите, най-модерни и устойчиви самолетни флотилии в света “, добави мениджърът.

„ Успешното ни съдействие с Wizz Air продължава. Седмият аероплан и двете нови дестинации са крачка по-близо до 5-звездното летище, което ще станем до 2028 година В допълнение към разширението на мрежата ни от полети, ние се ангажираме да работим за стопански и обществен напредък на София и България и нашите атрактивни летищни такси са част от този проект. Оценяваме високо гласуваното доверие от страна на Wizz Air и имаме вяра в нашето положително взаимно бъдеще “, съобщи от своя страна Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на Летище София.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR:



ПОВИШАВАНЕ НА ЧЕСТОТАТА НА ПОЛЕТИТЕ НА WIZZ AIR ОТ СОФИЯ:



*Еднопосочен билет с включена административна такса и дребен салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 см). Багажът на колела и всеки различен тип чекиран багаж подлежат на спомагателни такси. Цената е годна единствено за резервации направени на wizzair.com и през мобилното приложение WIZZ. Броят на местата на посочените цени е стеснен.

**ACI допуска основаването на 750 работни места за всеки 1 милион превозени пасажери годишно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР