Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров беше доволен от

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров беше доволен от
Коментари Харесай

Григор Димитров пред БНР: Направих добър мач само с ден тренировка

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров беше удовлетворен от безапелационната победа, с която стартира 13-ото си присъединяване на „ Ролан Гарос “. На корт №13 в Париж той се наложи с 6:0, 6:3, 6:2 против квалификанта Тимофей Скатов от Казахстан. След това Григор отговори на въпросите на пратеника на БНР.

„ Днес беше добър мач. Не желаех да чакам доста от себе си, тъй като единствено един ден упражнявах на кортовете тук и имах напълно други неща да правя… Започнах добре, прекрасен втори сет, в третия бях по-солиден и не желаех да давам опция на противника “, съобщи Димитров след дуела.

Българинът разяснява и новото облекло, с което се появи за първи път във вторник на корта.

„ Толкова години изкарах с Найки - 12-13, и си споделих: за какво не? Аз постоянно одобрявам новото начало. С тази компания (б.а. – Лакост) имаме близки контакти от години. Когато бях на 14-15 години желаеха да стартираме, само че тогава нещата не се получиха. … Този път нещата станаха. Интерсно е. “, сподели той.

Григор съобщи, че има шансове да играе за Купа „ Дейвис “ против Казахстан в София. „ Интересни месеци предстоят. Трябва да помисля върху някои неща “, разгласи загадъчно 29-ият в международната класация.

Пред финландска организация Григор похвали играта на идващия си противник Емил Руусувуори и си спомни, че един-два пъти са упражнявали дружно преди време. Според него финландецът се е развил доста напоследък и е постоянен на клей.

Чуйте още от Григор Димитров в звуковия файл.

БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР