Най-ценното, с което разполага всеки един от нас, е нашето

...
Най-ценното, с което разполага всеки един от нас, е нашето
Коментари Харесай

Елица Стоилова: Търсенето на АІ чатботове се развива с огромни темпове в България

Най-ценното, с което разполага всеки един от нас, е нашето време. Това е запас, който не се възобновява и е извънредно значимо какво вършим с тези минути, които са ни дадени. Това сподели Елица Стоилова – съосновател на безкодова платформа за основаване, ръководство и трениране на чатбот с изкуствен интелект UMNI, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Тя изясни, че чатботовете съставляват софтуерни решения, които имитират диалог с човек, автоматизират рутинни задания, дават отговор на постоянно задавани въпроси, дават информация, събират потребителски данни, прави поръчки, резервации, регистрации. " Т.е. цялата тази рутина, с която се занимава личният състав, може да бъде дадена на един чатбот с изкуствен интелект. Когато зададете въпрос, в случай че в границите на 3 секунди получавате отговор, това е чатбот “, изясни Стоилова.  

Първият чатбот е основан през далечната 1966 година и сега тя към този момент е одобрена технология, която е налична до всеки. По-големите бизнеси и корпорации употребяват всеобщо чатботове от 2000 година, а след 2015-2016 година те всеобщо навлизат в маркетинга и продажбите. " Ние приказваме към този момент за десетилетие потребление на тази технология и до момента не сме видели някой да бъде уволнен за това, че в бизнеса има чатбот “, означи Стоилова.  

Изкуственият разсъдък от дълго време е част от нашето всекидневие – в обществените мрежи, в интернет търсачките. " Спам филтрите в нашите имейли работят доста постоянно с изкуствен интелект. Когато четем вести, доста постоянно те са писани от изкуствен интелект и утвърдени от човек. Множество реклами сега се вършат от изкуствен интелект и се утвърждават от хора. Преди няколко години излезе и първата книга, която беше написана от изкуствен интелект с увод от човек “, даде образци тя.  

По думите й търсенето на АІ чатботове се развива с големи темпове в България, като увеличение на търсенето на услугата се е следило още преди появяването на ChatGPT. " По време на пандемията хората бяха принудително вкарани в цифровия свят и хората в действителност привикнаха да се обслужват цифрово. На процедура 65% от потребителите чакат някаква форма на цифрово самообслужване от бизнесите. Хората схванаха, че могат да си свършат много работа без да имат потребност да приказват с различен човек. На нашата платформа до 45% от връзката е нощно време, с час пик сред 22.00 и среднощ. Бизнесът тогава спи, клиентите – не “, уточни съоснователят на безкодовата платформа за основаване, ръководство и трениране на чатбот с изкуствен интелект UMNI.  

Тя уточни още статистически данни за страната ни, съгласно които 77% от времето, в което потребителите са онлайн, те имат потребност от информация, обслужване, връзка. До 80% от връзката с потребителите са рутинни задания и рутинни въпроси. " Когато тази връзка се автоматизира и се даде на технология като АІ чатбота да вземем за пример, на личния състав му остава повече време да се концентрира върху задания, които имат по-висока добавена стойност за бизнеса и за клиентите, както и за самия личен състав, тъй като работа става по-интересна, стимулира ги да се развиват “, сподели още Стоилова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР