Най-ценните био храни на пазара са разделени в 2 групи: -

...
Най-ценните био храни на пазара са разделени в 2 групи:
-
Коментари Харесай

Най-ценните био храни на пазара

Най-ценните био храни на пазара са разграничени в 2 групи:

- био храни с най-високо качество така наречен „ Demeter “ качество;

- био храни, числени към супер храните като Годжи бери; Чиа; Акай бери; Спирулина и др.

В секцията Demeter се намират всички артикули, които носят биодинамичния документ Demeter (Деметер). Този знак подсигурява, че продуктът е създаден по прецизните стандарти Деметер за биодинамично земеделие. В този тип земеделие се употребяват минимално количество артикули импортирани извън.

Създава се един затворен фермерски организъм, който работи в цикъл. Това е система, която се състои от хората, животните, растенията и минералите, намиращи се на дадената земеделска повърхност и които се поддържат взаимно по натурален метод. Така се резервира натуралната екосистема и се подсигурява една чиста и органична продукция.

Годжи и Акай бери пък са супер плодове, към които има нечуван интерес от страна на потребителите, защото са доста богати на аминокиселини и спомагат за бързо контролиране на телесната маса.

 Био артикули

Зърната от чиа са се наричали „ античната храна на бъдещето ”. Чиата има 5 пъти повече калций от млякото, 3 пъти повече желязо от спанака, 2 пъти повече калий от бананите, 2 пъти повече протеин от другите зърна и 2 пъти повече антиоксиданти от боровинки. Чиата е от фамилията на градинския чай, който е по-известен като супербилка в Европа и Азия. В древността тази билка е била толкоз ценена, че е служила като разменна монета.

Векове наред семената на това растение са били съществена храна от индианците, населявали югозапада и Мексико. Чиата е била известна като „ храна за тичане ” – високо енергийна храна, която давала устойчивост още от времето на античните ацтеки.

Всеизвестен е фактът, че войните на ацтеките са имали ресурси от чиа по време на завоевателните си походи. Индианците от югозапада консумирали по една чаена лъжица, когато били подложени на денонощни преходи. Други индиански племена пък тичали от река Колорадо до Калифорнийския бряг са носели само семена от чиа „ за изпът ”.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР