Най-старото висше учебно заведение в България тъне в мизерия. Няма

...
Най-старото висше учебно заведение в България тъне в мизерия. Няма
Коментари Харесай

Мизерия в Алма матер, няма сапун и топла вода

Най-старото висше образователно заведение в България тъне в бедност. Няма сапун, тоалетна и даже топла вода. Тъжната истина заяви ректорът проф. Анастас Герджиков, който е и ръководител на Съвета на ректорите у нас.

" Това е резултат от немотията през последните 20 години ”, сподели Герджиков пред Канал 3 и добави: „ Мащабът на бюджетите е напълно друг. Имаме поредност от проблеми, някои свързани с отоплението, други с някои съоръжения. Надявам се, че на всички места ще има и парно, и топла вода ", сподели още той.

" 1260 лева става началната заплата за новак преподавател, а професор в университета получава 1100 лева, те заслужават повече. Има университети, където заплатите са доста високи, там има по-високи доходи, най-много от задгранични студенти по медицина. 920 лева е моята заплата ", заяви ректорът на СУ.

" Дадохме независимост на факултетите да преценяват дали да има присъствено образование, най-вече по този начин ще бъде, множеството желаеха това за 1 курс, от 2 до 4 курс ще има смесено образование ", изясни още проф. Герджиков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР