Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор

...
Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор
Коментари Харесай

Спечелете билети за грандиозния спектакъл на Кубански казашки хор във Варна!

 Най-старият музикално-танцов отбор на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор ще направи първото си турне в България. От 18 до 22 юни именитите казаци ще пеят в пет български града: 18 юни - София, 19 юни - Велико Търново, 20 юни - Варна, 21 юни - Бургас, 22 юни - Пловдив.

Създаден е в началото като църковен хор, който извършва православни песнопения. Много по-късно към репертоара му се прибавят съветски и украински национални песни, фолклора на казаците. И до момента ансамбълът има почетни участия в празнични тържествени литургии и това е особена чест за всеки християнски храм.

Хористите до един са православни християни, което е едно от изискванията да бъдат част от състава му. Самият началник Виктор Захарченко споделя: " Моите музиканти и надарените артисти са ми изпратени от самия Господ Бог ".

41 години хорът е управителен от проф. Виктор Захарченко, който ще отпразнува тази година своя 81-и рожден ден. Той е събирач на казашкия фолклор, композитор, наставник, подстрекател на музикантите - неговата жива легенда. В България ансамбълът ще дойде в цялостния си искра – в състав от 120 души – артисти, танцьори, музиканти и всички солисти.

Участвайте в взаимната игра на  BG Sound Stage  и  Varna24.bg  и спечелете 5 двойни билета за грандиозния театър на Кубанския казашки хор във Варна, който ще се състои на 20.06.2019г. от 19:30 ч. в Дворец на културата и спорта!

За да участвате в жребия, отговорете вярно на въпроса: 

През коя година е учреден Кубанският казашки хор?

Правилния отговор, дружно с вашето име и телефон за връзка, изпратете на:  [email protected]  Отговорите си може да изпращате до 15:00 ч. на 17.06.2019г. Победителите ще бъдат изтеглени посредством чоп на 17.06.2019 година в 15:30 ч.

Билети може да намерите и в мрежата на Евентим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР