Най-старият американски производител на оръжия Remington Outdoor Co подаде молба

...
Най-старият американски производител на оръжия Remington Outdoor Co подаде молба
Коментари Харесай

Краят на една легенда: Най-старият американски производител на оръжия фалира

Най-старият американски производител на оръжия Remington Outdoor Co подаде молба за отбрана от банкрут в опит да преструктурира отговорностите си и да реализира съглашение с кредиторите, оповестява Ройтерс. Компанията изпитва съществени финансови усложнения на фона на възходящия публичен напън за стягане на контрола върху разпространяването на огнестрелни оръжия оттатък Океана.

Remington Outdoor e холдингова конструкция, под чиято шапка оперерират марките Remington, Bushmaster, DPMS и Marlin. Според изпълнителния шеф Стивън Джаксън продажбите са се намалили доста през последната година и сдружението изпитва усложнения с покриването на задълженията към своите кредитори.

През февруари тази година компанията разгласи, че е понижила общите си отговорности с 950 милиона $, като трансферира контрола и ръководството на кредиторите. Ръководството чака договорката и цялата процедура по оповестяването на банкрута да завърши до 3 май.

Фондът за частни вложения Cerberus Capital Management LP, който сега е мажоритарен акционер в холдинга, ще загуби собствеността си, а главните кредитори, измежду които по информация на Ройтерс са Franklin Templeton Investments и JPMorgan Asset Management, ще преобразуват вземанията си в акции на компанията.

Споразумението обаче е било подписано преди случая в учебното заведение в Паркланд, Флорида на 14 февруари, когато въоръжен младеж откри пукотевица и лиши живота на 17 души. Случаят провокира всеобщи митинги и претенции за стягане на контрола за разпространяване и продажба на оръжия в Съединени американски щати. Някои търговски вериги и производители към този момент взеха ограничения и вкараха по-строги регулации.

Според Ройтерс, към този момент не е ясно дали кредиторите на Remington ще запазят присъединяване си в договорката или ще препочетат да не вземат участие, съобразявайки се с публичните настроения. Източници, близки до договарянията, споделят че цената е извънредно преференциална, защото отговорностите ще се преобразуват в акции на цена от 25 цента за $.

Това не е първият опит на Cerberus Capital Management LP да се раздели със своето присъединяване в Remington Outdoor. Проблемите започнаха още през 2012 година, когато при друго нахлуване в началното учебно заведение " Санди Хук " в Кънектикът бяха убити 20 деца и шестима възрастни, а употребяваното оръжие беше произвеждане точно на холдинга Remington Outdoor, който по това време още се споделяше Freedom Group. Тогава Cerberus Capital не съумя да откри покупател на акциите, а в това време фамилиите на починалите не престават да водят каузи против компанията. Един от техните юристи декларира пред Ройтерс, че не чака възможният й банкрут да окаже някакво въздействие върху изхода на правосъдните процеси.

Оръжейната работилница Remington Arms Company, която през днешния ден е част от холдинговата конструкция, е основата през 1816 година от Елифалет Ремингтън в селцето Илиън край Ню Йорк. Компанията е най-старият производител на оръжия в Съединени американски щати, като претендира и за друга купа - най-старата фабрика в страната, която към момента създава истинския си артикул. Тя може да се похвали и с много по-широко комерсиално посланичество зад граница от своите съперници - продуктите й се продават в над 60 страни.

Оръжията на Remington участват и в спомените за българската история. У нас са непокътнати мостри от Руско-турската война през 1877-1878 година. Тогава Египетският корпус на Османската войска е въоръжен точно с пушки Remignton, които през днешния ден се пазят в Регионалния военноисторически музей в град Плевен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР