Най-скандалният нов съюзник на БСП е Партията на зелените“, създадена

...
Най-скандалният нов съюзник на БСП е Партията на зелените“, създадена
Коментари Харесай

Корнелия с отчаян опит да спаси БСП от тотално потъване в дъното на политическия живот

Най-скандалният нов съдружник на Българска социалистическа партия е „ Партията на зелените “, основана през 2001 година от друга скандална фигура – футболният необут Христо Порточанов. Той обаче небрежно е изпъден от партията, а като водач стартира да се акцентира предприемачът Христо Дунчев. В ръковоздството е и юристът от Дупница Йонко Гергов, който от 2022 г.  е без шофьорска брошура. Спипали го да кара на градус.

 

В Петрич „ Партията на зелените “ си има съдружен сътрудник – „ За нашия Петрич “. Преди 20 години от името на тази групировка Коце Маца става общински консултант. Още тогава е известно, че той е контрабандистът и изтъкнат деятел на черното тото. Константин Хаджииванов – Коце Маца, с гласовете на циганската махала е определен за консултант и даже за малко е началник на общинския съвет.

 

През 2006 година „ Партията на зелените “ взе участие в основаването на някакъв „ Зелен алианс “ и на учредяването Коце Маца афишира: „ Ако не знаете, аз съм ръководител и на гражданското съдружие „ Зелен Петрич “! “. Редом до него е и сътрудникът му Димитър Бухларски. Той е кадър на Мултигруп и е бизнес сътрудник на скандалния предприемач Минчо Циганина. Както е известно, те бяха разследвани за източването на държавния запас.

 

Коце Маца и Димитър Бухларски в тези години, когато в София пламва рецесия с депонирането на боклука, внезапно се появяват като посредници! Нали са „ зелени “ се оказват медиатори сред Столичната община и протестиращите хора от Горни Богров, които не желаят селото им да се трансформира в бунище.

 

„ Зелените “ Коце Маца и Димитър Бухларски се хвалят, че пишат екостратегия на общината. Такова нещо, несъмнено, не се случва. „ Партия на зелените “ се запомня, че постоянно поддържа едрия бизнес и настояванията му за строителство в предпазени местности. Те поддържат и добива на злато с цианиди.

 

Амбициите на Коце Маца „ да избавя “ природата най-после приключват безславно, тъй като той е подгонен от Интерпол. Константин Хаджииванов изчезва в чужбина, само че продължава да управлява партията от отдалеченост. Сега обаче ще може и персонално да дърпа конците в партията тъй като обвиняванията против него са свалени и той даже дефилира в родния си Петрич наскоро във връзка 100-годишния празник на футболния тим „ Беласица “. На едни от следващите парламентарни избори през предходната година „ Партията на зелените “ стана мандатоносител на Стефан Янев. Сега обаче ще може и персонално да дърпа конците в партията, тъй като обвиняванията против него са сварени, а той даже дефилира в родния си Петрич наскоро във връзка 100-годишния празник на футболния тим „ Беласица “.

 

На един от следващите парламентарни избори през предходната година „ Партията на зелените “ стана мандатоносител на „ Български напредък “ на ген. Стефан Янев. Сега двете приятелски обединения отиват при огромната „ сестра “ Българска социалистическа партия.

 

В обединението на Корнелия Нинова се влива и маргиналната партийка „ Свобода “, която също беше употребена около играта с мандатите от ген. Стефан Янев. Тя е основана от починалия Павел Чернев. След гибелта му в нея се навъртат странни фигури, които не крият мераците си да слугуват на Москва. Виден представител на тази партия е ММА борецът Живко Иванов, който е съден в Испания за наркотрафик и до неотдавна води война в Донбас на страната на проруските сепаратисти. Сред деятелите е и човек, който дава отговор за рекрутиране на наемници от България за одиозната частна войска „ Вагнер “, настояват осведомени.

 

След като предходната година „ Български напредък “ с мандата на „ Свобода “ влезе в Народното събрание, сред ген. Янев и ръководителя на дребната партийка Владимир Симеонов избухна скандал за систематизиране на държавната дотация. Симеонов непосредствено си изиска 1/3 от парите, сякаш с цел да развива структурите. При това удържа на думата си. дребната партийка в действителност стартира да гради организации по села и паланки. Една от първите структури е основана във Варна. В морската столица като водач се показва някой си Румен Широков, който е излежал няколко присъди като търговец на опиати. За Широков се твърди, че гравитира към общинския консултант. Генадий Атанасов, чието име във Варна също се свързва с подземния свят. Двамата новоизлюпени политици Румен Широков и Генадий Атанасов интензивно се включват и предходната година в акцията на Стефан Янев. При това при посещение на генерала през септември 2022 година, залата, с цел да не остане полупразна заради слабия интерес на Варна към събитието, е запълнена със „ симпатизанти “ с тлъсти досиета в Министерство на вътрешните работи. На  последните локални избори преди месец „ Свобода “ в коалиция с Вътрешна македонска революционна организация съумява да вкара като общински консултант Генадий Атанасов. Гласовете на стимулираните уместно наркозависими гласоподаватели обаче не стигат в съвета да излезе и представител на воеводите.

 

Все отново двете обединения ще имат опция да задълбочат своете съдействие и на национално равнище под управлението на другарката Нинова, тъй като хората на Каракачанов потомственият сътрудник Иван от Държавна сигурност, също са измежду поканените за новата лява проруска коалиция.

 

Другарката Нинова е съумяла да притегли като съдружник и партия „ Социалдемократи ”. Шокът е голям, тъй като предходната година тази конструкция беше мандатоносител на „ Продължаваме промяната “, а в този момент са минали в лагера на техните най-върли критици. Всъщност социалдемократите са попаднали навръх мястото си.  В едва известната групировка е бъкано с проруски детайли. Сред тях свети и неофициалният й водач Лъчезар Шиков, който е изтъкнат кадър на Държавна сигурност и Българска социалистическа партия. До измененията през 1989 година Шиков е част от висшата партийна номенклатура. Той е съветски ученик и му е поверено управлението на военния цех „ Арсенал “ в Казанлък. След преврата против Тодор Живков, Шиков е определен за член на висшия партиен съвет един до друг с починалия ген. Любен Гоцев. Става и народен представител във Великото национално заседание. Паралелно с това похваща частен бизнес като една от компаниите му е земеделското сдружение „ Ангора “.  Там Шиков е изпълнителен шеф, а акционер – скандално прочулата се по време на държавното управление на Жан Виденов „ Евроенерджи “. Близката до Красимир Премянов формация съумява да се забърка в голям брой банкови афери и покупко-продажби с страната. Сред тях е и рафинерията „ Плама Плевен “, която „ Евроенерджи “ купува с обещания за големи вложения и обновяване на работата. Вместо това рафинерията е дефинитивно източена от алените приятели.

 

След разразилия се скандал Лъчезар Шиков се потапя надълбоко, само че няколко години по-късно на публичната сцена изгрява синът му Тенчо. За негативно време аленият правоприемник съумява да изкупи съвсем 1 млн. дка ниви. Това го трансформира в един от най-големите притежатели на лична земя в България, незабавно след страната. Към днешна дата цената на декар е над 1000 лева, което прави семейството Шикови публично милиардери.

 

Парите за покупките си Тенчо Шиков изкарва посредством мистериозни трансгранични покупко-продажби, които съгласно финансисти припомнят за схеми за узаконяване на изнесените преди измененията „ червени капитали “. В основата на схемата е компания „ Ромфарм Компани “, която държи фабрики за медикаменти в Румъния и изнася хапчета за Русия, а облагите от покупко-продажбите стигат до 100%. Това е извънредно нетипично за фармацевтичния бизнес, споделят специалисти. Изкараните в Русия стотици милиони облаги се пренасочват към България посредством комплицирана скица от компании. Стигнали до „ Ромфарм Компани “ парите мигновено се влагат в покупка на аграрни земи. Освен че цената на нивите всяка година се подвига, притежателите получават и солидни дотации на декар от Европейски Съюз. Годишно става дума за десетки милиони евро.

 

 Оказва се, че земеделските компании Шикови са взели над 70 млн. лева евросубсидии. При това младият Шиков не обработва персонално земите, а ги дава чартърен и прибира солидни аренди. През цялото това време Шиков-баща дърпа конците на придвижване „ Социалдемократи “. Доскоро той е бил формален водач на партията, в този момент е пенсионер, поел ролята на сив кардинал. Иначе казано, превъзходен сътрудник на Нинова – хем червен в кръвта си, хем олигарх.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР