Най-силните талисмани са камъните. Много минерали влияят върху душевните качества

...
Най-силните талисмани са камъните. Много минерали влияят върху душевните качества
Коментари Харесай

Само подарени диаманти носят щастие

Най-силните талисмани са камъните. Много минерали въздействат върху душевните качества на хората или пък се отзовават навръх избрани качества, а някои камъни оказват помощ да се реализира мечтаната цел.

Ясписът оказва помощ да се печелят победи, зарежда с непримиримост и не оставя човек да се задоволи с постигнатото, а да желае да покорява нови върхове. Затова ясписът е прочут като камъка на смелите.

Сапфирът е талисманът на мъдрите. Но има ли и най-миниатюрнита пукнатинка, той носи злощастие. Нито един камък, който има цепнатина, не би трябвало да се носи покрай тялото.

Гранатът носи шанс на пътешествениците, а нефритът подбужда към вътрешни промени и демонстрира правилния път, той работи добре на бъбреците, в случай че се носи в колан.

 Само подарени диаманти носят благополучие

Рубинът е камък на насладата, който гони тъгата надалеч. Най-щастливият камък е тюркоазът. Диамантите се считат от епохи за пазители от всякакво зло. Но те носят благополучие единствено в случай че са подарени, а не купени.

Мътният елмаз носи злощастие. Тигровото око възвръща мира в фамилията и пази от разногласия. Кехлибарът се е употребявал от античните египтяни и античните римляни за подсилване на душевните и физически сили.

Перлите символизират честност и носят шанс, в случай че са доста. Сред най-известните амулети са тези във формата на ключ, без значение дали са направени от метал, кост или камък.

Първи са почнали да употребяват ключа като талисман етруските. За най-силен амулет на дома се счита древен ключ от сандък, изключително в случай че е с кръстообразна форма. Бижу във формата на ключ, носено на врата, сочи на човек правилния път.

Подковата е амулет, тестван през вековете, който носи шанс и пази от всяко зло. Тя носи шанс, тъй като принадлежи на коня – антично магическо животно, обвързвано с боговете и слънцето.

Подковата носи шанс, в случай че е открита инцидентно. Тя е още по-силна, в случай че в нея има пирони. Тя би трябвало да бъде закована в къщата.

Лотосът пази здравето, а скарабеят носи шанс в пътешествията, резервира женската хубост и укрепва фамилията. Един от най-разпространените сега талисмани е кръгло изображение на око – той защищава от неприятни очи и зли хора.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР