Най-сетне идва сезонът на тиквичките. Скоро те ще се настанят

...
Най-сетне идва сезонът на тиквичките. Скоро те ще се настанят
Коментари Харесай

Тайни и хитринки за вкусни тиквички

Най-сетне идва сезонът на тиквичките. Скоро те ще се настанят трайно на нашата софра под формата на най-различни блюда.

Ако приготвяте тиквички постоянно по един и същи метод, в случай че постоянно не ви се получават, в случай че се чудите по какъв начин да подобрите вашите предписания, може да прочетете нашите секрети и хитринки за подготвяне на вкусни тиквички.

Отцеждайте и подсушавайте!

Едно от главното предписание при подготвяне на тиквички е да ги подсушите идеално, преди да ги сготвите. Това важи изключително за разновидностите на обичаните ни пържени тиквички или запечени на фурна. Тиквичките сами по себе си съдържат доста вода, по тази причина спомагателна въобще не е нужна. След измиване на нарязаните късчета тиквички, подсушете ги съвършено, като може да употребявате кухненска хартия. Едва тогава може да ги намазните или поръсите с брашно, галета или панировка.

Премахване на непотребната лой

Много вкусни, само че и доста мазни – такива са от време на време тиквичките, които постоянно задържат мазнината при пържене, запичане и задушаване. Какво можем да създадем, с цел да се отървем от непотребната лой? Отново на помощ идва кухненската хартия. След подготвяне на тиквичките деликатно ги поставете върху най-малко два листа хартия. Тя идеално ще всмуква мазнината. Обърнете тиквичките и от двете страни, като за другата страна употребявате нови листове кухненска хартия.

 Пържени тиквички

Не осолявайте авансово!

Осоляването на тиквичките, изключително на пържените, би трябвало да става едвам след тяхното подготвяне. В противоположен случай, в случай че сте посолили авансово парченцата, те ще стартират да отделят сок. Така при процеса на пържене ще получите спомагателна вода в тигана, отделена от тиквичките. Те няма да станат хрупкави и прелестно запечени, а ще се задушат.

Мариновайте

Няма да приказваме единствено за пържени и печени на фурна тиквички. Печените на скара или грил тиган също са необикновено вкусни. Абсолютно неповторими обаче ще станат, в случай че ги мариновате. За задачата пригответе марината и ги накиснете най-малко час-два преди готенето. Необходими са ви следните съществени артикули за маринатата – оцет (обикновен ябълков, винен или балсамов), зехтин, нарязан на дребно или пресован чесън, подправки по желание – да вземем за пример розмарин, риган, босилек, черен пипер, червен пипер. Ако предпочитате, може да замените оцета с прясно изтикан лимонен сок. Може да извършите маринатата сладко-кисела, като добавите малко захар или мед. Допълнителен мирис ще получите, в случай че поръсите с копър, който е една от обичаните подправки за всички типове предписания за тиквички.

Не белете тиквичките!

Точно по този начин – пресните, млади, дребни и нежни тиквички не е нужно да се белят. Просто ги измийте добре и ги нарежете с кората. Но в случай че разполагате с огромни, даже малко презрели тиквички, не просто ги обелете, а премахнете и вътрешната им месеста част дружно със семките.

 Пълнени тиквички

Тиквички и бира

Вероятно сте сюрпризирани от това предложение, само че тиквичките и бирата се схващат отлично. Ако приготвяте гювеч с тиквички, тиквички на фурна или пълнени тиквички, умерено може да сипете към тях чаша бира. Ще получите апетитен и благоуханен сос. Възможно е даже да си извършите бирена панировка, в случай че ще пържите. Просто смесете брашното с малко бира и хубаво потопете тиквичките в получената каша. Сега към този момент може да пържите. Скоро ще имате хрупкав вид на обичания ни летен артикул.

С тиквички можете още да си приготвите обичаните ни тиквички по гръцки, чорба от тиквички, мусака от тиквички, руло от тиквички, тиквички с ориз, а тези от вас, които са на пост или диета, могат да си подреден едни постни тиквички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР