Най-после у нас заработи дългоочакваният електронен регистър, чрез който гражданите

...
Най-после у нас заработи дългоочакваният електронен регистър, чрез който гражданите
Коментари Харесай

Е–регистърът за ваксиниране – работи, но не съвсем

Най-после у нас проработи дълго чаканият електронен указател, посредством който жителите могат да си запазят час за слагане на ваксина. Регистрацията в се състои от 4 стъпки на https://his.bg/, които включват даването на персонални данни, телефонен номер и имейл адрес, изтъкване на желания тип ваксина, на имунизационен център и на определен час за посещаване.

След въвеждане на персоналните ни данни, изборът на ваксина и опазване на час и дата за имунизация, всеки консуматор получава уведомление посредством SMS. 24 часа преди непокътнатия час още веднъж се изпраща увещание, след което можете да откажете визитата и да си насрочите ново. В случай, че мечтаните час, място и ваксина не могат да бъдат изпълнени, всеки ще може да откаже предлагането, което е автоматизирано генерирано, и да зададе нови условия по кое време и къде да бъде имунизиран.

Здравният министър Костадин Ангелов разясни, че изборът на ваксина има за цел да се плануват нужните количества ваксини от всеки тип във имунизационните центрове и да се управлява потокът към лечебните заведения. Всеки искащ има опция и да маркира типа ваксина, която избира, само че крайното решение е на лекаря, който я слага, добави още Ангелов. Ако в центъра за имунизация липсва препаратът, който сме предпочели, тогава имаме опция да изберем различен или да сменим часа си за имунизация.

Електронният указател дава опция авансово да се изтегли и да се попълни бланката за осведомено единодушие, тъй че да си спестите попълването й на крайник директно преди имунизирането. Имунизираните с първа доза ще получат автоматизирана регистрация в системата и ще бъдат известени за слагането на втора доза от имунизацията.

И въпреки на доктрина е-регистърът да звучи ужасно, мнозина по този начин и не съумяха да се записват... Вижте повече на идната страница
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР