Най-посещаваната атракция в региона ще посрещне своите гости с тематична

...
Най-посещаваната атракция в региона ще посрещне своите гости с тематична
Коментари Харесай

Своите 66 години празнува Зоопаркът в Стара Загора

Най-посещаваната атракция в района ще посрещне своите посетители с тематична декорация, а първите 66 от посетителите му ще получат алегоричен подарък.

„ Почти една година от отварянето след огромния ремонт на Зоопарка, мога да кажа, че това е най-посещаваното място за разходка и почивка в нашия район, което по едно и също време ни радва, само че и задължава. Зооградината продължава да притегля гости, а ние се стараем да надграждаме. Имаме нови животни, в местообитанията също вършим промени и усъвършенствания “, споделя ръководителят доктор Ивелина Илиева. Тя напомни, че единствено преди дни, празникът „ Цветен Великден с деца и животни “ събра стотици любознателни и изобретателни малчугани, които два дни твориха украси и научаваха любопитни обстоятелства от живота на птиците.
-->
„ Подготвяме забавни занимания и обучителни начинания сега за топлите месеци, когато от ден на ден хора избират да се разходят из прохладните ни алеи “, добави доктор Илиева.

„ Опцията за електронен билет, закупен онлайн, доста икономисва време, а към този момент имаме и терминал за заплащане с карта, с цел да отговорим оптимално на потребностите на нашите гости “, сподели още тя.

Зоопаркът в Стара Загора е основан на 26 април 1957 година. Началото на зоокъта е сложено през 1956 година, когато от трудовото отделение в града улавят избягал елен лопатар от гориста околност „ Орманя ” край град Ямбол. Поделението подарява елена на тогавашното дружество „ Градини и паркове ”. Градският национален съвет взема решение с него да се сложи началото на бъдещата зоологическа градина. На мястото на в този момент съществуващата бадминтон площадка е бил първият дом на зоокъта. През 1957 година е заградена поляна към 4 дка с телена ограда. Не след дълго ловците Димитър Лалев от с. Шейново и Иван Кратунков от град Казанлък залавят две мечета от Шипченския балкан и ги подаряват на зоокъта в Стара Загора. Кръщават ги Иванка и Димитринка. Тогавашният шеф на зоопарка в София подарява на втория дотогава в страната зоокът лама и лъв. В началото на март през 1960 година към този момент има повече от 40 животни.

Разположен в живописния парк „ Митрополит Методий Кусев “ Зоопаркът през днешния ден е с площ  70 дка, дом е на животни от съвсем всички континенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР