Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на

...
Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на
Коментари Харесай

Основни рецепти от японската кухня

Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на доста японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в ледник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна забрадка.

Сложете в тенджера с 1.4 литра вода. Оставете да заври. Добавете пет грама бонито и настъргайте изсушена риба звук. След като бонито падне на дъното, прецедете бульона. Изхвърлете бонитото и водораслите.

Темпура се назовава подготвяне на риба и зеленчуци в леко тесто, което става бяло, когато се запържи в масло. Приготвя се тъкмо преди да се изпържи.

Разбийте едно яйце с двеста мл студена вода. Изстудете в камерата на хладилника, до момента в който сместа не стане ледена. В огромна купа смесете 100 грама пшенично брашно, петдесет грама царевично брашно и половин супена лъжица сол. Добавете ледената яйчена примес. Разбийте с вилица, с цел да стане тестото на бучки.

 Японска кухня

Сос якитори – той се употребява при подготвяне на пилешко на шиш или като марината за всевъзможен тип месо преди печене на фурна или грил. Маринова се един час преди приготвянето.

В дребна тенджерка смесете седем супени лъжици соев сос, четири супени лъжици саке и четири супени лъжици захар. Кипнете, до момента в който сосът не се сгъсти и от него не се изпари към една трета.

Научете се да пробивате филе от риба с шишчета. Това оказва помощ за запазването на формата на продуктите и можете да украсите с тях всяко ядене. Пробийте с три шишчета месото на рибата тъкмо под кожата, като му придадете форма на ветрило.

Водораслите нори се употребяват за изработка на суши или пък се трошат и се сервират като гарнитура на съществени ястия. Можете да освежите аромата на водораслите нори, като ги държите няколко секунди над открит огън, до момента в който водораслите не станат светлозелени на цвят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР