Най-популярните, а и най-вкусните напитки, приемани от човека са плодовите

...
Най-популярните, а и най-вкусните напитки, приемани от човека са плодовите
Коментари Харесай

Сок от манго - как да го направим и защо да го пием

Най-популярните, а и най-вкусните питиета, одобрявани от индивида са плодовите сокове. Те са извънредно потребни и засищащи. Днес ще обърнем особено внимание на един извънредно апетитен и потребен плод - а точно мангото.

То е доста свежо и от него се получава прелестен сок. Можем да си закупим сок от манго в магазините, само че можем и да си го приготвим и сами, което несъмнено е по-добрият вид, освен тъй като ще знаем на 100% какво има вътре, само че и ще сме сигурни за неговата хранителна стойност.

Още повече, че е доста елементарен. Когато избирате манго, се уверете че плодът е зрял. Това е доста елементарно, просто помиришете плода. Ако плодът въобще не мирише, значи е зелен и не е узрял.

Ако ясно се усети миризмата на ферментация, значи към този момент е презрял плодът. Ако мангото има прелестен плодов мирис, това значи, че е добре узрял, и е съвършен за консумация.

Рецепта за домакински сок от манго

За приготвянето на сока от манго ще са ни нужни:

1 кг манго

500 мл вода

200 г захар

Мангото се измива и обелва. Нарязва се на дребни части, отстранява се костилката и се смила в блендер. Към него се прибавят захарта и водата и се вари на слаб огън, до момента в който захарта се разтвори. Още до момента в който е парещ, сокът се изсипва в стъклени бутилки и се запечатва. Готовият запечатан домакински сок от манго се съхранява на хладно и мрачно място.

Защо да пием сок от манго?

 Сок от манго

Мангото съдържа обилие от витамини, минерали и антиоксиданти.

Проучванията демонстрират, че антиоксидантните съединения в плодовете защищават от рак на дебелото черво, левкемията и рак на простатата. Мангото също по този начин, понижава и холестерола.

Високите равнища на фибри, пектин и витамин С, спомагат за понижаването на серумните равнища на холестерола, по-специално неприятният холестерол. Мангото усъвършенства здравето на очите. Една чаша сок от манго е потребна, тъй като ви обезпечава 25% от нужната дневна стойност на витамин А, която предизвиква положителното зрение и предотвратява нощната слепота и сухота в очите.

Мангото е здравословно, тъй като е превъзходен източник и на витамин Е. За това, в случай че към момента не сте присъединили сока от манго към менюто си, в този момент е време да го извършите. Едновременно ще се наслаждавате на страхотният му усет, и ще бъдете здрави.

За да се възползвате от всички тези свойства на сочния плод, приготвяйте от него освен питиета с манго, само че също и десерти с манго и кремове с манго.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР