Най-нови оценки на британското министерство на отбраната сочат, че Русия

...
Най-нови оценки на британското министерство на отбраната сочат, че Русия
Коментари Харесай

Скъпи наемници изпълняват поръчки на Кремъл в Украйна

Най-нови оценки на английското министерство на защитата сочат, че Русия макар високите разноски употребява наемници за отбрана на окупираните от нея територии в Украйна, евентуално пробвайки като реакция на бързото украинско контранастъпление, заяви ДПА.

Собственикът на " Вагнер груп " Евгений Пригожин съобщи в интернет на 19 октомври, че негови инженерни екипи построяват обширна укрепена " линия Вагнер " от защитни уреди в окупирания от Русия Луганск и разгласява карта на плана, заяви английското министерство. " Изображенията демонстрираха сектор от новоизградени противотанкови отбранителни уреди и окопни системи югоизточно от Кременная в Луганск ", споделят анализатори. Ако проектите са толкоз огромни, колкото твърди Пригожин, задачата евентуално е отбранителната зона да включва и река Северски Донецк.
-->
От няколко години Русия употребява групата " Вагнер " в спорове, в това число в Сирия и Централноафриканската република. Неотдавна видеоклип провокира безпокойствие, откакто се оказа, че демонстрира по какъв начин шефът на наемническата група вербува съветски пандизчии да се бият в Украйна.

В момента Украйна се пробва да изтласка съветските сили от Херсон. Миналата седмица съветски публични лица признаха, че позициите на Москва в южния район са разтърсени и предизвестиха, че се чака огромна украинска контраатака.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР