Най-новата версия 2022.3 на аналитичния софтуер Tableau вече е на

...
Най-новата версия 2022.3 на аналитичния софтуер Tableau вече е на
Коментари Харесай

Изкуствен интелект поема контрол над бизнеса ви с новата версия на аналитичния софтуер Tableau

Най-новата версия 2022.3 на аналитичния програмен продукт Tableau към този момент е разполагаем на потребителите, предоставяйки им спомагателни принадлежности за разбор и прогнози, динамични дашбордове, както и оптимизация на сигурността и сървърното натоварване. BI (Business Intelligence) системата предлага още доста нововъведения, които оказват помощ за по-ефективното потребление на данните, осведомят от българската софтуерна компания, която е сътрудник на аналитичното решение.

“През последните години технологиите за изкуствен интелект се развиват с доста бързи темпове. Напоследък те станаха известни измежду необятната общност с опциите им да рисуват картини и даже да основават музика, съвсем неразличимо от индивида. В системите за ръководство на бизнеса обаче развиването им е не по-малко впечатляващо и BI софтуерът Tableau е характерен образец за това. А новата версия прибавя още по-мощни AI функционалности, които оказват помощ даже на неспециалисти да черпят от силата на данните в работата си ” - показва Даниела Димова, маркетинг управител в софтуерната компания.
-->
Нови AI функционалности трансформират суровите данни в заключения

Едно от значителните нововъведения в решението, което предлага пояснения и спомагателни запаси към всяко работно табло на екрана, е новият панел Data Guide. Той отстрани потребността от търсене на отклоненията в данните и аргументите за тях и дава повече време за разбор и реакция. Панелът включва две нови интелигентни функционалности, задвижвани от AI логаритми. Първата е наречена Data Change Radar и проучва данните за отклонения, показвайки евентуалните аргументи за тяхното пораждане. Втората - Explain the Viz - наблюдава стойностите на данните за избран интервал от време и при всяко последващо възобновяване автоматизирано маркира индикатори, които са отвън нормалната норма.

Повече експедитивност с динамично изменящите се работни табла (dashboards)

Те са втората основна нова функционалност в Tableau 2022.3. и способстват за по-експедитивна работа с данните, които се трансформират динамично съгласно профила и потребностите на всеки обособен консуматор. “Това е една добра опция за основаване на динамично наличие, отговарящо на самостоятелните потребности на потребителите единствено с няколко лесни стъпки ” - допълват още от Тим ВИЖЪН България.

Анализи за напреднали с Table Extensions

Потребителите на Tableau 2022.3 могат да се възползват от опциите на новите Table Extensions, които разрешават динамично проникване на цели таблици с данни от аналитични принадлежности като Python, R, Einstein Discovery и други непосредствено в Tableau. По този метод могат да се основават комплицирани модели и прогнози с разнообразни равнища на подробност, а динамичното преизчисляване на данните разрешава резултатите да се получават в действително време.

Оптимизирано сървърно натоварване

Нови оптимизации в Tableau Server разрешават както обмисляне на фоновите процеси, по този начин и динамично прибавяне на запаси. По този метод скоростта на работа не се забавя в пикови моменти на натоварване. В добавка, новият Activity Log разрешава подробен разбор на това по какъв начин потребителите в съответната организация употребяват Tableau.

За искащите да се научат да работят със софтуера Тим ВИЖЪН България провежда последното си за тази година образование, което ще се организира от 7 до 9 декември. Курсът ще запознае участниците с главните функционалности, предопределение и положителни практики за работа с Tableau. Включена е и практическа част, която ще даде опция за неотложно приложение на всичко научено под упътванията на сертифицирани специалисти.

Повече информация за събитието има тук:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР