Най-ниските температури през ноември в България ще бъдат между минус

...
Най-ниските температури през ноември в България ще бъдат между минус
Коментари Харесай

Времето през ноември, ще подрани ли зимата

Най-ниските температури през ноември в България ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса, а най-високите температури ще са сред 20 и 25 градуса. Това заяви за Българска телеграфна агенция синоптикът Марияна Попова от Отдела " Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през ноември се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8 градуса, за високите полета - сред 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - сред 8 и 10 градуса, а в планинските региони - от минус 5 до 3 градуса.



Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, в южните и планинските региони - сред 60 и 90 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие на ноември ще бъде по-топло от нормалното. През множеството дни ще е и най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България и в планините, и през втората половина от десетдневието, само че и тогава вероятността за превалявания е дребна.

През първата половина от второто десетдневие температурите едва ще се намалят. Времето ще е умерено, вероятността за превалявания остава дребна. В равнинната част от страната заран ще има ниска облачност и мъгли, към и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево. В планините и планинските региони ще бъде слънчево и по-топло от нормалното.



През втората половина от второто и в първата половина от третото десетдневие на ноември ще има повече динамичност в атмосферата. Времето ще е изменчиво, ще има и превалявания. Температурите ще продължат постепенно да се намаляват и ще се приближат до нормалните за ноември.

През последните дни от месеца по-голяма е вероятността времето още веднъж да е умерено и без превалявания, температурите ще са близки до междинните за интервала.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР