Най-натовареното британско летище Хийтроу обяви днес, че е започнало процедура

...
Най-натовареното британско летище Хийтроу обяви днес, че е започнало процедура
Коментари Харесай

Хийтроу ще обжалва намаляването на таксите от страна на регулатора

Най-натовареното английско летище " Хийтроу " разгласи през днешния ден, че е почнало процедура по обжалване на решение на летищния регулатор, което може да понижи таксите за самолетните компании сред 2024 и 2026 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство ще реши дали има съображение за обжалването. Това е най-новото развиване в дълготраен спор сред летището и най-големите самолетни компании " Бритиш еъруейз " (British Airways) и " Върджин Атлантик " (Virgin Atlantic), които са благосъстоятелност на Ай Ей Джи (International Airlines Group - IAG).

Органът за гражданска авиация (CAA) осведоми " Хийтроу " през март, че би трябвало да понижи таксите през идните две години, което бе възприето като победа за самолетните компании, които отдавна настояват, че таксите на летището са прекомерно високи. 

" Хийтроу " обаче твърди, че се нуждае от по-високи такси, с цел да дава по-добро обслужване, да изплаща дивиденти на акционерите и да финансира вложения. 

" Смятаме, че Органът за гражданска авиация още веднъж се е фокусирал върху намаляването на разноските на самолетните компании, които няма да бъдат трансферирани на пасажерите и не регистрират вложенията, нужни за възстановяване на услугите на летището и постигането на мечтаната от потребителите резистентност ", се показва в официално съобщение на " Хийтроу ".

Очаква се самолетните компании също да апелират решението на Органа за гражданска авиация, защото считат, че даже с препоръчаните понижения то остава едно от най-скъпите в света. 

" Хийтроу " е благосъстоятелност на испанската група " Феровиал " (Ferrovial), Катарския капиталов орган и други финансови вложители. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР