Най-напред е нужно да се изясни същността на чакрите и

...
Най-напред е нужно да се изясни същността на чакрите и
Коментари Харесай

Блокирана седма чакра - как да я отпушим

Най-напред е нужно да се обясни същността на чакрите и ролята им за човешкото тяло. Чакрите съставляват въртящи се колела от сила, те са главните енергийни центрове на индивида.

Преобразуват силите на Вселената и подкрепят консолидираното им в тялото на индивида. Разположени са не във физическото тяло, а във финото енергийно поле.

Разположението им е отвесно на гръбначния дирек до темето, което дава знак, че се издигаме към по-фини равнища, преодолявайки притегателната мощ на материалния свят.

Поддържането на чакрите става с техники за дишане и това ги кара да сияят във ведра светлина. Органите на тялото получават повече сила и са в естетика между тях, а индивидът е здрав и жизнен.

Известно е, че чакрите са 7 и всяка дава отговор за избран орган от човешкото тяло.

Седмата чакра се назовава Сахасрара или още коронна, тъй като е ситуирана върху темето. В източните разбирания тя се счита за висш център за връзка с Бога. Нейната роля се простира върху съзнанието. Когато човек доближи равнището на Сахасрара, той приема схващане на Безкрайността. Отваря се духовно за творящата мощ на Вселената. Човешкото схващане доближава будно, осъзнато, божествено осъзнаване.

При задоволителна сила в тази чакра, се основава възприятие за единство с Космоса, контакт със зримото и незримото, самочувствие, жизненост, чувство за целокупност и комплектност, моменти на прояснение.

 блокирана седма чакра

Ако бъде блокирана седмата чакра, у индивида се основава възприятие за изолация и оттова той страда прочувствено. Появява се липса на възприятие за единение и доверие, потиснато самочувствие, съмнение в личната вътрешен глас.

На физическо равнище се усещат проблеми с половите органи, с надбъбречната и щитовидната жлеза, разстройства в мускулите.

Йогата и медитацията са методите за отблокиране на седмата чакра. Визуализация също заема изключително значимо място в процеса, защото е тясно обвързвана с медитацията.

Визуализирайте небе от златна светлина. После си представете по какъв начин изстрелвате лъч от виолетова светлина през върха на главата, с цел да се слеете с това небе от злато. Оставете мира и светлината да ви завладеят изцяло.

Убедете себе си, че сте здрав, в сигурност, обичан, почитан, изобретателен, обгрижен. Запазете момента, колкото сметнете за добре. Когато желаете към този момент да се върнете тук и в този момент, направете го постепенно, отваряйки най-после очи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР