Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента.

...
Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента.
Коментари Харесай

Борисов: Предлагат се колосални суми на депутати да не влязат в зала! Най-мащабното купуване на гласове!

„ Най-мащабното пазаруване на гласове в историята се организира в Народното събрание. Освен пари за отцепници, се оферират колосални суми да не се влезе на гласоподаване. Да претърпи някаква повреда, да се спъне, да падне, да си ожули носа, само че единствено да не влезе в зала. Така са се вкопчили в тази власт, че не виждат какво се случва към тях ”, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изнесе данните от частичните локални изборите, извоювани от кандидат-кметовете на ГЕРБ.

„ И в това време пред очите на цялата българска общност полицията да влиза всеобщо по къщите и да споделя, че не би трябвало да се гласоподава за ГЕРБ ”, добави той.

„ И това държавно управление, и служебното държавно управление безусловно провалиха Плана за възобновяване. И през вчерашния ден Европейска комисия понижи общата сума на безвъзмездните средства с промяна 578 милиона евра. По „ трънския курс ” – над милиард и двеста-триста милиона. Загуба в името на „ Промяната ”. В същото време парите отиват при шест други стопански системи ”, изясни още той.

Борисов разкритикува ръководството, че губи милиарди.

„ И това ви се коства обикновено? Губят се милиарди от несръчност, от безнаказаност. Вече дори е безсмислено да обясняваме, че щяха да събират милиарди от обири и какво ли не. Не единствено, че не събраха нищо – а тъкмо противоположното – продължаваме да губим готовите пари ”, добави водачът на ГЕРБ.

„ Тези хора купуват депутати, купуват по 10 000 гласа дневно, по жилища и лаборатории и това става пред очите на умните и красивите. В същото време мога да кажа, че по външнополитическите тематики опозицията им свърши работата. Днес макар езика на омразата ще се вземе решение, и на нашите съседи от РСМ ще бъде даден този път ”, сподели Борисов.

Той разяснява и проблема с изгонените съветски дипломати: „ Слушам тази заран титанът Атанас Атанасов да споделя, че Българска социалистическа партия не им пречи за депутинизацията. Партията, която твърди, че Русия е другарска страна. По времето на ръководство на Българска социалистическа партия бяха изгонени дипломатите и ще затворят посолството. Ние ги подкрепихме на 100% ”, изясни Борисов.

Той попита по какъв начин ни изясняват, че са създали нещо положително на фона на чудовищната инфлация.

„ Каква им беше правосъдната промяна – да сложат Рашков отпред на КПКОНПИ. Трябваше да излезем от ръководството, с цел да разберем метода, по който се водят тези процеси… Ние сега единствено чуваме заклинания и пазаруване на гласове. Ще се продадат и то въз основата на формулировката „ Принципи ”. На кои правила? На правилото на инфлацията, на правилото да ти спре Европа с милиарди парите, да сложиш свои хора в правосъдната система, горивото да е на 4 лева, да купуваш безценен газ, да купуваш безценен самун, а олиото ти е на 7 лева? Кои правила в действителност им харесват ”, попита той.

„ Ако по времето на нашето ръководство Европейска комисия беше понижила парите с 578 милиона, това щеше да докара до групова политическа нервност. И щяха да приканват не за оставка, а всички виновни министри да изоставен България. Но не редуцираните средства от Европейска комисия имат най-голяма тежест. Има и различен миг. Ако гледате актуализацията на бюджета, там е очакван съвсем 1,5 милиарда лв. разноски за пенсии – да бъдат обезпечени от Европейска комисия, свързани с Плана за резистентност. Това значи още няколко неща. И тук идва вторият проблем – обвързван с времето. Крайният период за подписване на контракти по проекта е 2023 година. В този смисъл България би трябвало да подписа контракти единствено по Националния проект до края на 2023 за 12 милиарда. В същото време трябваше да стартира осъществяването на оперативните стратегии. Това допуска ритъм на договаряне на средства, който в българската история не се е случвал в никакъв случай – евентуално по 2 милиарда на месец “, разяснява от своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Аз доста мъчно мога да бъда уверен, че това ще се случи, при изискване, че все още не се е случило нищо. Ние нямаме нито един контракт, дори за 1000 лв. “, възмути се Дончев.

Той напомни и каква е процедурата и какъв брой доста време лишава, с цел да влязат парите по Националния проект за възобновяване и резистентност в стопанската система на страната.

„ Всичко, което ви споделих, може да го обобщите под заглавието „ Дончев предизвести за предизвестена злополука с Националния проект за възобновяване и резистентност “, означи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР