Най-мащабният фестивал за магично изкуство в Източна Европа ще завърши

...
Най-мащабният фестивал за магично изкуство в Източна Европа ще завърши
Коментари Харесай

Велики магьосници идват в България за „Златна котка“ 2024

Най-мащабният фестивал за магично изкуство в Източна Европа ще приключи с неповторима галавечер с водещи Иван и Андрей

Наричат го най-мащабния фестивал за магично изкуство в Източна Европа; събитието, след което нищо към този момент не е същото; времето, което трансформира фантазиите в реалност; срещата, когато разбираш, че няма нищо по-ценно от една котка, стига тя да е… „ Златна котка “.  

На ход е новото издание на единствения по рода си фестивал на магията и илюзиите: „ Златна котка “ 2024. В България ще дойдат велики имена от света на илюзионното изкуство, които ще показват своите умения и ще се борят за влиятелен приз. От тази година надпреварата за статуетката „ Златна котка “ и купата „ Най-добър вълшебник “ е сертифицирано по стандартите на FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magiques), като българските уредници още веднъж са единствените в Източна Европа, получили тази чест.

Официален посетител на събитието е Валтер Ролфо ‒ най-големият ефирен продуцент на магични излъчвания в Италия, продуцент на един от най-големите международни фестивали „ Masters of Magic ” и основен уредник на идващото Европейско и Световно състезание надлежно през 2024 и 2025г.
За България към този момент своите полети са заели: президентът на FISM Андреа Байони, вицепрезидентът на FISM Хавиер Тапиас, Серж Один – президент на френската асоциация на магьосниците – FFAP, и аристократичният Лий Алекс от Англия ‒ световнопризнат потенциал в изкуството. Всички те са част от авторитетното жури в спортната част на „ Златна котка “, а особено място както в екипа, по този начин и в сърцата на публиката заема българската горделивост в международната магична сцена Дани Белев.

Традиционно към този момент 13 години събитието се осъществя в столицата на хумора Габрово.  Фокусниците, които посещават фестивала, към този момент идват безусловно от целия свят, с цел да се потопят в атмосферата на „ най-приятелския фестивал за магия “, както го дефинират ‒ споделя Дани Белев, президент на „ Куик Хендс Проджект “ и основател на „ Златната котка “. ‒ Очакват ни  4 дни със занимания, магични провокации, надпревари и доста нови познания. Не мога да пропусна да благодаря за непрекъснатата, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансовата поддръжка на Община Габрово.

Както всяка година, Дани Белев и неговият отбор са се постарали да поканят международни имена, които да разкрият своите магични секрети пред искащите. От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, като се изключи че ще взривят публиката на галавечерта с осъществяванията си, ще проведат и два мастъркласа. Организирани са две лекции за „ гласов дизайн “ от Иван Головацкий от Украйна и лекция „ Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието “ от Александър Иванов, изпълнителен шеф на „ CreateX Digital Agency “.

Разбира се, огромният коз в магичното тесте е галаспектакълът,  в който пред погледите на 2000 души ще се показват най-хубавите магьосници от надпреварата и международните гост-звезди. В представлението ще вземат присъединяване и Бояна Николова, международен първенец по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. Пред публиката ще излезе и най-хубавият комедиен магьосник в България – Венсан, който е сценарист и изобретателен продуцент на събитието. А с цел да е цялостна магичната картина, водещи ще бъдат момчетата, за които „ няма невъзможни неща “, обичаният тандем Иван и Андрей.

Галавер „ Златна котка “ 2024
16 март 2024 – 19:00 ч. – спортна зала „ Орловец “, гр. Габрово
Билетите са в продажба във всички каси на „ Изипей “ в страната и онлайн на:
Магичен театър Златна Котка Купи билети за|EPAYGO

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР