Най-малко с 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските специалисти

...
Най-малко с 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските специалисти
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на медици в Първа МБАЛ в София

Най-малко с 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските експерти от Първа градска болница. Това заяви шефът проф. Цветомир Димитров. Все още се прецизират детайлностите, само че нарастването евентуално ще стане факт още през идващия месец. Лечебното заведение към този момент разполага с реновирана клиника по ендоскопска и обща хирургия.

В Първа градска болница е закупена и нова ендоскопска инсталация за диагностични и лечебни процедури, заяви при инспекция на обекта кметът на София Йорданка Фандъкова. За последната година Столичната община е вложила в болничното заведение над 600 000 лв., а от две години Първа градска болница стана общинско университетско лечебно заведение, напомни столичният кмет.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов изясни, че на процедура всички общински лечебни заведения са се нуждаели от вложения:

„ Направихме разбор на положението на лечебните заведения поделение по поделение, болница по болница, ДКЦ по ДКЦ и на процедура вложенията в последните четири години, които направи общината, са тъкмо вследствие на този разбор и на усилената работа и съдействието от страна на здравната комисия в Общинския съвет. Така че през идващите години ще продължим по този метод, ще проучваме потребностите, както на лечебните заведения, по този начин и на живеещите в обособените региони от позиция на вложения, от позиция на здравни услуги, и ще насочваме финансовия своя финансов запас там, където е най-необходим и където ще може най-вече да допринесем за възстановяване на здравното обслужване на хората. “

Предстои доставка и на 9 ехографа за доболнична помощ за потребностите на общинските Диагностично-консултативни центрове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР