Най-малко осем души загинаха в Харков след руски въздушен удар

...
Най-малко осем души загинаха в Харков след руски въздушен удар
Коментари Харесай

Осем души са загинали при удар в Харков. Небето над града бе озарено от експлозия ВИДЕО

Най-малко осем души починаха в Харков след съветски въздушен удар против жилищен регион в града, който е подложен на набези от съветските сили, оповестяват украинските управляващи.

Освен това при въздушния удар са били ранени шестима души, а 38 души са били избавени, заяви във " Facebook " украинската Държавна работа за изключителни обстановки. Тя разгласява фотография на спасители, работещи в развален жилищен блок.

Двама от избавените са били извадени отдолу под руините на пететажния блок, спасителите не престават работата си, се споделя още в известие на службата в Телеграм.

: Massive explosion reported over Kharkiv, Ukraine.
— Moshe Schwartz (@YWNReporter)

В обществените мрежи се популяризира и видео на мощна детонация от град. Според информация в канала на Baza в Телеграм гърмежа е в региона на летището в Чугуев.

По-рано беше обявено, че при обстрел на централния площад на Харков от съветските войски са починали 10 души, напомня bTV.

Най-горещата точка в Украйна е Херсон, следвана от Харков и на северозапад от Киев, съобщи Олексий Арестович, консултант на ръководителя на президентската канцелария по телевизия “Рада”. Той посочи, че в Херсон се водят борби по улиците сред украинските въоръжени сили и съветската войска.

“Втората точка е направлението на северозапад от Киев, където врагът пробва да се групира и прегрупира, а ние нанасяме мощни артилерийски удари по него”, добави Арестович.

При ракетен удар в Киев починаха петима души, а още 5 бяха ранени.

Атакувана бе телевизионна кула.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР