Най-малко двама души се удавиха в Западна Гърция, след като

...
Най-малко двама души се удавиха в Западна Гърция, след като
Коментари Харесай

Бури и наводнения взеха нови жертви в Гърция и Франция

Най-малко двама души се удавиха в Западна Гърция, откакто лодката им потъна в резултат на проливния дъжд и гръмотевичните стихии, оповестиха чиновници на бреговата защита, представени от „ Катимерини ”. В региона на Атика и в столицата Атина дъждът, който стартира през нощта, ще се ускори, като се чакат мощни гръмотевични стихии със обилни количества превалявания. Очаква се неприятното време да обхване и крайбрежните и планинските елементи на префектурите Лариса, Иматия и Пирея. В същото време в Егейско море се чака доста мощен вятър.

Броят на жертвите на наводненията в Югоизточна Франция се усили до четири, заяви полицията. Спасителите не престават да търсят 77-годишен мъж, който изчезна по време на наводнението. Много пътища и автомагистрали бяха недостъпни за коли, влаковете в региона на Лазурния бряг бяха спрени.

В Италия също продължава неприятното време. Над 3000 стачкуваха във Венеция поради бездействието на управляващите и потресени от серията естествени бедствия, връхлетели града в последните седмици. Демонстранти носеха плакати против кмета на града Луиджи Бруняро. Те подлагат на критика остро плана за отбрана на града от наводнения, наименуван " Мойсей ", и упорстваха да му се наложи мораториум. Според тях системата от насипи, замисляна от десетилетия, няма да може да избави града от извънредно високите приливи, които Венеция претърпя предишните седмици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР