Най-малко четири лаборатории под контрола на САЩ работят в Нигерия,

...
Най-малко четири лаборатории под контрола на САЩ работят в Нигерия,
Коментари Харесай

Москва: В Нигерия, откъдето тръгна маймунската шарка, има 4 биолаборатории на САЩ


Най-малко четири лаборатории под контрола на Съединени американски щати работят в Нигерия, откъдето потегли маймунската едра шарка. Това съобщи през днешния ден началникът на съветските войски за радиационна, химическа и биологична отбрана Игор Кирилов.

Той напомни, че съгласно отчет на Световната здравна организация (СЗО), западноафриканският вариант, който предизвиква едрата маймунска шарка, е тръгнал от Нигерия, където Съединени американски щати са разположили своя биологична инфраструктура.

„ В сходство с информацията, с която разполагаме, в Нигерия действат най.малко четири биолаборатории под контрола на Вашингтон “, сподели Кирилов.

Русия прикани управлението на СЗО да организира следствие на активността на финансираните от Съединени американски щати нигерийски лаборатории в Абужда, Зария и Лагос.

" На фона на многочислените случаи на нарушение на условията за биологична сигурност от страна на Съединени американски щати и небрежното предпазване на патогенни биоматериали, призоваваме управлението на Световната здравна организация да проверява финансираните от Съединени американски щати нигерийски лаборатории в Абуджа, Зария и Лагос и да осведоми международната общественост за резултатите от следствието ", съобщи Кирилов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР