Най-малко 78 души бяха убити тази нощ при израелски въздушни

...
Най-малко 78 души бяха убити тази нощ при израелски въздушни
Коментари Харесай

Най-малко 78 души бяха убити тази нощ в Газа при израелски въздушни удари

Най-малко 78 души бяха убити тази нощ при израелски въздушни удари в линията Газа, оповестиха здравните управляващи на палестинския анклав, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ударите започнаха часове преди среднощ и продължиха през днешния Коледен ден, отбелязва Ройтерс. Обикновени палестинци и палестински медии оповестяват, че израелските сили са концентрирали въздушните си удари и наземния си обстрел против бежанския лагер " Бурейдж ", който се намира в централната част на линията Газа.

Папа Франциск изрази страдание от обстоятелството, че посланието на Иисус Христос за мир по света бива обезсмислено от войната в същата тази земя, в която се е родил.

Най-малко 70 души бяха убити при израелски въздушен удар против бежанския лагер " Магази " в Централна Газа, сподели представителят на здравното министерство Ашраф ал Кидра, като означи, че доста от тях са дами и деца.

Израелската войска съобщи, че проучва отчет за случилото се в " Магази " и че остава привързана към уговорката си за свеждане до най-малко на цивилните жертви във войната си против палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

Християнското духовенство анулира празненствата по случай Рождество Христово в град Витлеем, който се намира на окупирания от Израел Западен бряг. Според християнската традиция Иисус се е родил в този град преди повече от 2000 години.

На 7 октомври придвижването " Хамас " извърши невиждана офанзива против еврейската страна. В отговор Израел предприе атака, имаща за цел заличаването на " Хамас ".

От вчерашно изказване на израелските въоръжени сили излиза наяве, че във войната в Газа до момента са убити 158 израелски бойци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР