Най-малко 5-ма медалисти от зимни игри ще водят отборите, които

...
Най-малко 5-ма медалисти от зимни игри ще водят отборите, които
Коментари Харесай

Битка на олимпийски медалисти и при треньорите на световното по шорттрек в София

Най-малко 5-ма медалисти от зимни игри ще водят тимовете, които ще мерят сили на международното състезание по шорттрек в зала " Арена Армеец " от 8 до 10 март. Сред тях са двама олимпийски първенци за Канада - Ерик Беда, който сега води мъжкия тим на страната си и Дерик Кембъл.
 Ясни са българските участници на Световното по шорттрек в София
Ясни са българските участници на Световното по шорттрек в София

Националите ни ще създадат първа подготовка в „ Арена Армеец ” на 4 март

Беда е и най-титулуваният от наставниците, които ще дойдат у нас, като в кариерата си е спечелил 4 медала от зимни игри - 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов. И двете му трофеи пък са с щафетата на Канада от игрите в Нагано " 98 и Солт Лейк Сити " 02.

Любопитното е, че против него ще застане съотборникът му от квартета на олимпиадата в Япония Дерик Кембъл, който в този момент води отбора на Китай. Сред възпитаниците му е и най-бързият мъж в шорттрека - рекордьорът на 500 м Дайджинг Ву. В помощ на Кембъл ще е още една от най-успешните треньорки в последните години в този спорт - олимпийската сребърна медалистка от Албервил " 92 - Ли Ян. Тя беше ментор на най-титулувания американски състезател на зимни олимпиади - Аполо Антон Оно, който има на сметката си 8 олимпийски медала (2 златни, 2 сребърни и 4 бронзови).
 Много олимпийски първенци идват в България за Световното състезание по шорттрек
Много олимпийски първенци идват в България за Световното състезание по шорттрек

Вижте програмата

Срещу дуета Кембъл - Ян обаче няма да се изправи единствено Ерик Беда. Той ще има поддръжката в канадския тим на още двама носители на оценки от зимна олимпиада - сребърните медалисти Фредерик Блекбърн и Лоран Деню. Блекбърн към този момент се потвърди като треньор, откакто изведе Ким Бутин до 3 олимпийски оценки при дебюта й на зимни игри в ПьонгЧанг.

Сред наставниците на непознатите тимове има и трима българи. Треньорът, при който женския народен тим на България, отпред с Евгения Раданова, реализира най-големите си триумфи - Иван Пандов, в този момент ще води отбора на Австрия.

Неговият наследник и някогашен национал на страната ни Асен Пандов пък за първа година е старши треньор на мъжете на Италия, откакто до предишния сезон бе асистент в отбора от Апенините. Преди това у нас Асен работи с Катрин Маноилова, която завоюва два бронзови медала на Младежката олимпиада в Лилехамер.
 Кънки за 700 000 лева идват в София за Световното състезание по шорттрек
Кънки за 700 000 лева идват в София за Световното състезание по шорттрек

Диаманти ще се търкалят в " Арена Армеец "

Треньор на турския тим на международното състезание в София пък ще е Анна Луканова-Якубовска. Тя е някогашна националка на България, а след края на кариерата си отпътува в родината на майка си - Полша, където направи сполучлива кариера като треньор. Тя няколко пъти бе отпред на полския народен тим, в това число и в последния олимпийски сезон - за игрите в ПьонгЧанг. От този сезон обаче към този момент е ментор в Турция и донесе на страната 2 медала от европейския олимпийски фестивал в Сараево преди няколко седмици.

За България в треньорския ъгъл ще застанат трима експерти. Юлиан Ангелов, с който са свързани последните триумфи на Раданова в спортната й кариера, в това число и сребърния орден от олимпиадата в Торино " 06. Другите двама наставници за някогашният национал на страната ни Кирил Пандов и Мартин Гюров. Жени Раданова пък ще е тийм водач на националите.
 Световното в София може да е последно за суперзвезда в шорттрека
Световното в София може да е последно за суперзвезда в шорттрека

Секссимвол, някогашен бейзболист, фен на хамбургери и бясно влюбен - това е Чарлз Хамлин

Според последните поръчки за международното състезание в София пък с най-многоброен треньорски екип ще е отборът на Китай. Състезателите ще разчитат на 17 индивида, измежду които 6-ма наставници, 3-ма физиотерапевти, лекар и други

От европейските тимове " рекордьори " са унгарците. За 7 състезатели на международното в София ще се грижат 11 индивида.

Шампионатът на планетата започва на 8 март в зала " Арена Армеец " и ще продължи до 10 март, като входът за феновете е свободен.
 Алберт Попов ще стиска палци на българите на Световното по шорттрек
Алберт Попов ще стиска палци на българите на Световното по шорттрек

Нашите състезатели би трябвало да намерят метод да се абстрахират от емоциите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР