Най-малката планета в астероидния пояс между Марс и Юпитер продължава

...
Най-малката планета в астероидния пояс между Марс и Юпитер продължава
Коментари Харесай

Петкилометрова пирамида откриха учени на Церера

Най-малката планета в астероидния пояс сред Марс и Юпитер продължава да смайва учените със фотосите на странни черти на нейната повърхнина, които галактическата сонда Dawn изпраща.

Сондата ѝ е изпратена за учи планетата-джудже от Националната галактическа организация на Съединени американски щати (НАСА) още през 2007 година.

Грандиозният план на организацията е на стойност 466 милиона $ и е част от опитите на учените да разгадаят еволюцията на Слънчевата система.

Още с наближаването си към минипланетата сондата съумя да направи няколко фотоси, които провокираха възторг. На фотосите, снимани по-рано тази година, се виждат няколко огромни, ярки и необясними петна в кратера на голяма канара.

 Марс

Уфолозите незабавно оповестиха, че това е сигурен белег за съществуване на извънземна цивилизация, само че учените бяха по-умерени в реакциите. Според астрономи и физици най-вероятно светлите петна са части лед или соли, които отразяват слънчевата светлина.

Ако може да се има вяра на изчисленията на учените повърхността на Церера е покрита с пълен слой от лед, тъй че сходно изказване не е лишено от логичност.

Според експертите планетата има 25 % водно наличие, а под леда е допустимо да съществуват въглеродни съединения и даже някакви форми на живот.

Новите фотоси от Церера още повече съживиха спекулациите по отношение на опцията за съществуване на рационален живот на планетата. На снимки, които сондата изпрати преди дни, се виждат още светли петна, както и висока близо 5 км пирамидална конструкция.

 Космос

Независимо дали на планетата има следи от наличието на извънземна цивилизация или не, Церера съставлява необикновен интерес за учените и в друга значима тенденция – колонизация на Космоса.

Откакто сондата пое странствуване към джуджето, учените кроят разнообразни планова за населяване на планетата. Тя се намира сред Марс и Юпитер и има гравитационно ускоряване от 2.8% по отношение на това на Земята.

Диаметърът на планетата е към 1000 км, което значи, че размера ѝ е колкото на Аржентина. Освен това тя е много студена. Температурите на нея варират от -106 до -33 градуса по целзий.

И макар неподходящите на пръв взор условия за живот на нея, учените са безапелационни, че тя има огромен капацитет за колонизация.

По техни калкулации в случай че материалът на Церера бъде употребен за основаването на колония, площта на новосъздадената колония ще надвиши площта на Земята над 150 пъти.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР