Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на

...
Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на
Коментари Харесай

Борисов за употребата на сила: Горчиво съжалявам

Най-късно във вторник или в сряда ще приключи инспекцията на Министерство на вътрешните работи дали служители на реда са използвали мощ против протестиращите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата на върха на Евросъюза. Клипове демонстрираха по какъв начин униформени завличат зад колоните пред Министерски съвет младежи, които след това ритат и удрят.

„ Горчиво скърбя, в никакъв случай това не е било толерирано от нас ”, сподели Борисов по отношение на обвиняванията, че полицията е използвала мощ против протестиращи.

Премиерът направи коментара си във връзка студента в Хага - Евгени Марчев, който беше признат в „ Пирогов ” след задържане от Столична дирекция на вътрешните работи на 10 юли, а по-късно непринудено напусна лечебното заведение.

Студентът, родителите му, както и уредниците на митинга настояват, че той е бил грубо пребит от служителите на реда под колоните на Министерския съвет. Министерство на вътрешните работи стартира следствие и в профил откритите служители на реда от опазването на публичния ред. От " Пирогов " обаче пуснаха мнение, че младежът не е имал съществени увреждания.

В същото се появиха изявления, че Евгени е издънка на видна фамилия комунисти.

" Неговият дядо болшевик не е дал опция в миналото ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон, или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше повреда в Чернобил и се стелеше радиоактивен прахуляк, ни караха да маршируваме на митинги с червени връзки. Така че, тази народна власт им даде опция да отидат да учат, да работят, да видят света. Време е в обществото да се организира спор по доста тематики ", заключи Борисов.

Премиерът разяснява и митингите в страната, на които участват доста младежи, доста от които учат или живеят в чужбина:

„ За наша наслада, демокрацията е дала опция на част от протестиращите да учат в чужбина...На тяхната възраст ни караха, когато имаше повреда в Чернобил и се стелеше радиоактивен прахуляк, да маршируваме на митинги с червени връзки. Тази народна власт им даде опция да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света ”, приключи Борисов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР